AKKENT’TE BÜYÜK MORAL BULAN AKCAN’DAN BÜYÜK MÜJDE;“BÜYÜK MENDERES’İ KURTARACAĞIZ”

AKKENT’TE BÜYÜK MORAL BULAN AKCAN’DAN BÜYÜK MÜJDE;“BÜYÜK MENDERES’İ KURTARACAĞIZ”

AKKENT’TE BÜYÜK MORAL BULAN AKCAN’DAN BÜYÜK MÜJDE;“BÜYÜK MENDERES’İ KURTARACAĞIZ”

Kirlilik ve susuzluğuyla son yıllarda sürekli gündeme gelen Büyük Menderes Nehri’nin Çal ve Bekilli bölgesinde görülen kirliliğin biteceği sözünü veren Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Büyük Menderes’i kurtaracağız. 300 milyon TL’ye malolacak arıtma tesisi yapılacak” dedi. Akkent Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Akcan, yapılacak olan arıtma tesisiyle ilgili hazırlıkların bittiğini, Kamu İhale Kurumu’ndan ihale için tarih beklediklerini söyledi.

Cumhur İttifakı Çal-Akkent Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, MHP ve AK Parti ilçe yöneticileri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci ve yüzlerce vatandaş katıldı. Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Çal Belediye Başkan Adayı Fethi Akcan, yüzlerce araçlık konvoyla Akkent’e girdi ve Seçim Koordinasyon Merkezi’nin olduğu yerde alkışlarla karşılandı. 

BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ..

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, son yıllarda gündemden düşmeyen Akkent Meyve Suyu Fabrikası’nın arıtma tesisinden çıkan atık suyun Büyük Menderes havzasında yarattığı mağduriyetle ilgili müjde verdi. Akcan, “Büyükşehir Belediyesi Akkent’e 300 milyon TL’ye malolacak olan arıtma tesisini yapacak. Kirlilikle ilgili büyük mağduriyet yaşanıyor. Meyve suyu fabrikasının arıtma tesisinden Menderes Nehri’ne giden atık su kirlilik yaratıyor. Kamu İhale Kurumu’ndan ihale için tarih bekliyoruz. Bu arıtma tesisi Akkent, Hançalar, Selcen, Alfaklar, Çal merkez ve Yukarıseyit’in atıklarını arıtacak. Ayrıca, Süller ve İsabey’e de arıtma tesisi kurulacak. Arıtma tesislerinden çıkacak temiz su menderes havzasında 2 bin dönüm araziyi sulayacak. Büyük Menderes’in Çal ve Bekilli arasında kalan bölümünde kirlilik bitecek” diye konuştu.

“BİZ DELİKANLI ADAMLARIZ..”

Süller’den sonra Akkent’e de kilometrelerce uzunluğunda konvoy ile giden Başkan Akcan, belediye bütçesinden seçim kampanyası için bir kuruş harcamadığını sözlerine ekleyerek şunları söyledi:;

“Belediye bütçesinden bir kuruş harcamıyoruz seçim kampanyasında. Bu iş gönül işi. Adam gibi adamlar bizlerin yanında güçlü bir ekip oldu. Selam ve muhabbet var bizde. Biz de para geçmez. Biz de delikanlılık ve adamlık geçerlidir.”

YILMAZ VE DEĞİRMENCİ’DE KONUŞTU

MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz zeki, çalışkan ve güzel Çal’ın hemşehrisi olduğu için gururlu olduğunu söyleyerek, “Fethi abime Çal’ın bir kez daha yetki vereceğinden eminiz” dedi. Yılmaz, “Fethi Akcan Çal’da Büyük Çal Ailesi’nin oluşmasına vesile oldu.  Cumhur ittifakı olarak Türk ve Türkiye yüzyılını inşa etmek için yola çıktık.  Atatürkçü ve cumhuriyetçiyiz. Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkıyoruz. Bilge liderimiz Devlet Bahçeli her zaman Önce Türkiye dedi ve demeye devam ediyor. Dik baş, tok karın, mutlu yarın için güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz. Cumhur ittifakı terörü kökünden kazımaya kararlıdır. Yeni dönemde de Çal’a daha büyük hizmetler gelecektir” diye konuştu.

Büyükşehir Başkan Vekili Ali Değirmenci ise, Akkent’te alt ve üst yapı çalışmalarını nedeniyle yaşanılan mağduriyetin kısa zaman da biteceğini, çalışmaların son safhaya geldiğini söyledi. Değirmenci, memleketi Çal’da olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Çal’da Fethi Akcan, Denizli Büyükşehir’de Osman Zolan gelecek 5 yıl da daha büyük projelere imza atacaktır” dedi.