Zeybekci, yine bildi

Zeybekci, yine bildi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Denizli'de yaptığı "11 Aralık'ı bekleyin!" açıklamasının kısa bir süre sonrasında, Türkiye büyüme oranıyla son çeyrekte AB, G20 ve OECD ülkeleri arasında birinciliğe…

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Denizli'de yaptığı "11 Aralık'ı bekleyin!" açıklamasının kısa bir süre sonrasında, Türkiye büyüme oranıyla son çeyrekte AB, G20 ve OECD ülkeleri arasında birinciliğe ulaştı.

Daha önce de büyüme tahminleri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının notlarına dair önemli tespitlerde bulunan Bakan Zeybekci, bu kez de öngörüsünde adeta yine nokta atışı yaptı ve haklı çıktı. Gayrisafi yurtiçi hasıla üçüncü çeyrek ilk tahmini zincirlenmiş hacim endeksi olarak, 2017'nin üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre Türkiye, yüzde 11,1 büyüdü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı üçüncü çeyrek Dönemsel Gayrisafi Yurtiçi Hasıla verisini duyurdu. Buna göre, gayrisafi yurtiçi hasıla üçüncü çeyrek ilk tahmini, zincirlenmiş hacim endeksi olarak (2009=100), bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,1 yükseldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin tarih vererek açıkladığı oranın tutması, ekonomi camiasında, ülkedeki istikrarlı büyümenin devam edeceği beklentisini de artırdı. DAHA ÖNCEDEN BİLDİ DENİZLİ'DE "11 ARALIK'TA YİNE BİZİM DEDİĞİMİZ OLACAK!" DEDİ Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, daha önce Denizli'de yaptığı açıklamada 7 tane değerlendirme kuruluşunun Türkiye'nin büyüme verilerine dair tahminini defalarca düzeltmek zorunda kaldığını vurgulamış, "11 Aralık'ta yine bizim dediğimiz olacak... Türkiye, bu kez dünya birincisi olacak. Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyetin üstüne çıkma hedefi ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği hedefler yolunda asla başımızı eğmeyecek, boynumuzu bükmeyeceğiz!" demişti. Bakan Zeybekci, verilerin ortaya çıkmasının ardından, "Nisandan bu yana şu iki noktayı vurguladık. Uluslararası kuruluşlar da tahminlerini bir bir artıracak. Türkiye 3. çeyrekte G-20 ülkeleri içinde en hızlı büyüyen ülkesi olacak. Türkiye, 3. Çeyrekte yüzde 11,1’lik rekor büyüme performansıyla, söylemlerimizdeki haklılığı ortaya koydu. Yıl sonunda yüzde 6.7 civarında büyüyeceğimizi tahmin ediyoruz. Bu oran yüzde 7'nin üzerine de çıkabilir. İhracat ve üretim büyümemize çok önemli katkı sunacak" değerlendirmesinde bulundu.