Zeybekci :Eski görevlerle ünvan kullanılması hoşuma gitmiyor

Zeybekci :Eski görevlerle ünvan kullanılması hoşuma gitmiyor

Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de toplantıya herhangi bir vasıfla katılmadığını, eski görevlerle unvan kullanılmasının hoşuna gitmediğini, en hoşuna giden unvanın gönüllerde yer etmesi olduğunu…

Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İl Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada :

Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de toplantıya herhangi bir vasıfla katılmadığını, eski görevlerle unvan kullanılmasının hoşuna gitmediğini, en hoşuna giden unvanın gönüllerde yer etmesi olduğunu dile getirdi.

"En hoşuma giden unvan, sizlerin gönlünde ve kalbinde, bu milletin, bu partinin, bu davanın bir hizmetkarı olarak buraya çıkıp konuşabiliyorsam benim için önemli olan budur." diyen Zeybekci, şunları söyledi:

"Bugüne kadar hiçbir zaman için bulunduğum makamlardan güç almadım, değer almadım. Bulunduğum makamlara güç vermeye, değer vermeye çalıştım. Güç katmaya, değer katmaya çalıştım. Göreceksiniz 30 Mart'a kadar bu kardeşiniz malımızla, canımızla, enerjimizle, gücümüzle, sıhhatimizle, sağlığımızla, her anımızla bu seferberlikte sizlerle beraberiz. Bir yerde olmak için bir unvana ihtiyacımız hiç olmadı bugüne kadar, bundan sonra da olmayacak." 

- "Türkiye, yeni dünyanın kurucularındandır"

Yedi düvelin saldırdığını ifade eden Zeybekci, "Topyekun her şeyleri ile saldırıyorlar, Her zaman, her daim saldırıyorlar. Maşalarını kullandılar, yetmedi şimdi kendileri ekonomik olarak saldırmaya devam ediyorlar. Göreceksiniz, şu anda yaşanan bu ekonomi ile ilgili kopartılmaya çalışılan o dalgalanma, bunun hepsi gelip geçecek. Bu ülkenin ve bu milletin kaynakları ve imkanlarıyla yeniden o büyüme şahlanmalarını hep beraber göreceğiz. Göreceksiniz 2019 Türkiye'nin ekonomik olarak yeniden canlandığı, yeniden toparlandığı zamanlar olacak." değerlendirmesini yaptı. 

Türkiye'nin 2000'li yıllarda Anayasa kitapçığı atılması ile ekonomisinin yerle bir olduğuna işaret eden Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı:

"Trump bütün dünyayı bırakıyor, doğrudan Türkiye'ye saldırıyor. Bütün dünyaya uyguladığı çelik ve alüminyum vergilerini Türkiye için sadece iki katına çıkarıyor, Türkiye'ye özel laflar ediyor. Elhamdülillah Türkiye ekonomisi, Türkiye ihracatı, Türkiye sanayisi dimdik ayaktadır ve olmaya da devam edecektir. Yeni bir dünya kuruluyor, Türkiye de bu yeni dünyanın kurucularındandır. Biz bekliyoruz, hazırlıklıyız. Bölge coğrafyasının daha çok karışacağını biliyoruz. Osmanlı'dan kopartılan suni çizgilerle çizilen bu coğrafyanın daha çok değişeceğini biliyoruz, bekliyoruz. Bu değişimde Türkiye'siz hiçbir değişimin olmayacağını onlar da bilsinler. Yani çekilen sancılar budur. Çok kısa bir sürede Türkiye'nin önümüzdeki günlerde ekonomik olarak toparlanmayı çok hızlı ve güçlü bir şekilde başardığını hep beraber göreceğiz. Çok kısa bir sürede dengelenmenin ve toparlanmanın başladığını hep beraber göreceğiz." (AA)