Zafer Bayramı ve Çivril’in Kurtuluşu Kutlu olsun

Zafer Bayramı ve Çivril’in Kurtuluşu Kutlu olsun

CHP Parti Okulu Eğitim Koordinatörü ve DSMMMO Değişim Gurubu Başkanı Necdet Bardan, 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle yayınladığı mesajında. ““Milli Kurtuluş Savaşı sıradan bir savaş değildir.…

CHP Parti Okulu Eğitim Koordinatörü ve DSMMMO Değişim Gurubu Başkanı Necdet Bardan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve aynı zamanda Çivril ilçesinin kurtuluş gününe rast gelmesi sebebiyle, ilçesinin kurtuluşunu kutlayan bir basın açıklaması yaptı.

30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle yaptığı açıklamada; Kurtuluş savaşının alelalede bir savaş olmadığını, Sevr’in yırtılıp atıldığı ve bağımsız Türkiye’nin kuruluşunun savaşı olouğunu belirttiği açıklamasında; ““Milli Kurtuluş Savaşı sıradan bir savaş değildir. Egemen güçlere karşı yapılan bir savaştır. Yaşlısı, genci, kadını, erkeği yani 7’den 70’e mücadeledir Milli Kurtuluş Savaşı. Dağıtılan orduları yeniden toparlamak için yapılan bir savaştır. Sevr’i yırtıp atıp, bağımsız Türkiye’yi kurma savaşıdır Milli Kurtuluş Savaşı. Milli Kurtuluş Savaşı, aynı zamanda bütün mazlum milletlere örnek olan bir savaştır.” Dedi.

TARİHİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ

Necdet Bardan açıklamasında, aynı tarihlerde Çivril ilçesinin kurtuluş günü olduğunu da hatırlatarak, “Kurtuluşa giden yolda Çivril tarih yazmıştır. 8 Ocak 1921'de Yunanlar tarafından işgal edilen Çivril’de halk, her yaştan direniş göstermiştir. İşgal sonrası Çivril’de kurulan Müdafa-i Hukuk Cemiyeti , her türlü yoksun koşullarda 200 kişilik bir süvari ve piyade birliği oluşturmuştur. Çivril, 523 gün süren işgalin ardından 80 şehit vererek 30 Ağustos 1922 günü işgalden kurtulmuştur.

İşgale direnen Çivril, bugünden yarına Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında daha iyi yönetilmeye ve daha iyi hizmet almaya layıktır. Çivril’de yakılan çoban ateşi yarını aydınlatacak. Merkezi ve yerel anlam da gelecek günler daha güzel olacak. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye’yi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.” Dedi.