Yüzyıllık dostluk Hierapolis’te birleştiriyor

Yüzyıllık dostluk Hierapolis’te birleştiriyor

Yüzyıllık dostluk Hierapolis’te birleştiriyor

(İHA) - Türkiye Cumhuriyeti ile Hollanda Krallığı arasındaki dostluğun 100. yılı, Denizli Pamukkale bölgesindeki Hierapolis Antik Kenti Tiyatrosu'nda 26 Mayıs 2024 Pazar günü iki ülkenin oda orkestralarının birlikte vereceği bir konser ve oluşturacakları ortak tını ile kutlanacak.

Dünyanın en önemli klasik müzik orkestralarından Hollanda’daki dünyaca ünlü Kraliyet Concertgebouw Orkestrası üyelerinden oluşan Concertgebouw Oda Orkestrası ve Başkent Üniversitesi Orkestra Akademik Başkent’in seçkin üyeleri Denizli’de birlikte konser verecek. Pamukkale Filarmoni Derneği’nin Hollanda Krallığı Ankara Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Denizli Valiliği katkıları ile düzenlediği bu büyük ve anlamlı konser, 2021 tarihinde kurulan ve bugüne kadar çevre yerleşimlerden de büyük ilgi ile karşılanan 21 konser, 1 söyleşi, 1 minikler piyano festivali düzenlemiş olan Derneğin şehrinin kültür sanat hayatına ve tanıtımına ve iki ülkenin dostluğuna armağanı olacak. Türkiye’de ve Denizli’de birçok sanat etkinliğini düzenleyen Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ile Başkent Üniversitesi’nin destek verdiği konsere Pamukkale Filarmoni Derneği, Locksbridge Management organizasyonuyla ev sahipliği yapacak.

Başkemancı Michael Waterman liderliğinde, kemanda Niek Baar ve soprano Fenna Ograjensek solistliğinde ve belli eserlerde etkinliğin gerçekleşmesinde emeği de olan Orhun Orhon’un şefliğinde gerçekleşecek konserde, J.S Bach’ ın Re Majör 3. Orkestra Süitinden “Air”, F. Schubert’ in Liedleri, E.Elgar’ın Op.20 mi minör Yaylı Çalgılar Serenadı, J.S Bach’ ın BWV 1042 Keman Konçertosu, Anton Bruckner’ in Locus Iste , M, Ravel’ in M.76 seslendirilecek. Sanatseverler tarafından merak ve heyecanla beklenen konser, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeni devreye alınan Hierapolis gece aydınlatması ile bambaşka bir ambiyans içinde gerçekleşecek.