Yün iplikler, Depremzedeler için kışlık giysilere dönüştürüyor

Yün iplikler, Depremzedeler için kışlık giysilere dönüştürüyor

Sarayköylü kadınlar ellerine aldıkları şiş ve tığlarla bere, atkı, yelek ve patik örmeye başladı.

Türkiye, yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Yaşanan deprem sonrasında başlatılan yardım seferberliği ile ülkemizde olduğu gibi Sarayköy’de 4 günde Sarayköy Belediyesi koordinasyonu ile 8 tır yardımı Hatay’ın deprem bölgelerine gönderdi.

İlçede bağışların toplanma merkezi olan Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’ne Sıdıka Filiz Kaner, 3 çuval yün iplik bağışında bulundu. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın çağrısı üzerine Kültür Merkezi’nde toplanan Sarayköylü kadınlar ellerine aldıkları şiş ve tığlarla depremzedeler için bağışlanan yün ipliklerle atkı, bere, eldiven ve battaniye örmeye başladı. Kadınların ördükleri kışlık giysiler deprem bölgelerine gönderilecek.

“ACIMIZ, YARAMIZ ÇOK BÜYÜK” 
Sarayköy’de büyük bir yardım seferberliği olduğuna değinen Başkan Özbaş, “6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremle birlikte hakikaten acımız, yaramız çok büyük. Orada bu acılar yaşanırken bizim mutlu olmamız, refah olmamız ve sağlıklı yaşamamız mümkün değil. Orada vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar, enkaz altındaki kardeşlerimizin de bir an önce kurtulmalarını istiyoruz. Devletimiz orada yoğun bir şekilde çalışıyor. Milletimiz yurdun dört bir tarafından AFAD koordinasyonuyla yardım tırlarını gönderiyorlar. Biz de Sarayköy olarak o günden beri hiç boş durmadık. Tüm imkânlarımızla, gelen her yardımı deprem bölgelerine gönderim sağlıyoruz. Tüm hemşehrilerime desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.  

YÜN İPLİKLER KIŞLIK GİYSİYE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR
Yün iplikleri Sıdıka Filiz Kaner’in bağışladığını belirten Başkan Özbaş, “ Kardeşim beni arayarak babasının iş yerinden kalan iplerin olduğunu söyledi. ‘Değerlendirebilir miyiz’ diye sordu. Bende hemen bunu Sarayköylü hanım kardeşlerime ilettim. Sağ olsunlar hemen ellerine aldıkları şiş ve tığlarla bağışlanan ipleri dönüştürmeye başladılar. Yardım çağrımızın ardından hummalı bir şekilde koordinasyonun sağlandığı, afet bölgelerine yardımın götürüldüğü merkez haline gelen Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezimizde ellerine aldıkları şiş ve tığlarla rahmetli Nihat Ispartalı amcamızdan kalmış ürünleri burada patiğe, yeleğe, atkıya dönüştürüyorlar. Hepsinden Allah razı olsun. İnşallah burada ürettiğimiz bu malzemeler oradaki kardeşlerimizin bir nebze olsun yaralarının sarılmasına sebep olur. Bu yardımı yapan Sıdıka kardeşime de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.   

“EN BÜYÜK DUAMIZ ÇOK FAZLA CAN KAYBININ OLMAMASI” 
Örgü örerek destek veren 44 yaşındaki Nazife Yılmaz, “Örgü çalışmasından önce getirilen yardım malzemelerinin paketlenmesi ve ayrıştırmasını yapıyorduk. 3, 4 gündür evimizi unuttuk. Ailelerimizin sağ olduğunu biliyoruz ama oradaki vatandaşlarımızın soğukta ve enkaz altında olduğunu bilmek bizleri çok üzüyor. O yüzden elimizden çok bir şey gelmese de burada bir çorap, patik, atkı, bere yaparak onları sıcak tutacak şeyler üretmek istiyoruz. En büyük duamız çok fazla can kaybının olmaması” dedi. 

“BİRKAÇ GÜN İÇERİSİNDE ÖRDÜĞÜMÜZ ÜRÜNLERİ GÖNDERECEĞİZ”
52 yaşındaki Sergül Yağız, “Bize bir sürü ip gönderdiler. İpleri görünce biz de örmek istedik. Elimizden ne gelirse; bere, atkı, patik, çocuk yelekleri örmeye başladık. Onların orada yaralarını saracak şekilde bir katkımız olsun istedik. Gerçekten hava çok soğuk, zor bir süreçten geçiyorlar. Allah’ım hepsinin yardımcısı olsun. Birkaç gün içerisinde ördüğümüz ürünleri göndermeye çalışacağız” şeklinde konuştu.  

44 yaşındaki Gülçin Özbellek, “Biz burada güvendeyiz ama oradaki görüntüleri görüyoruz. Orada yaşayan insanların ne kadar zor durumda olduğunu fark ediyoruz ve bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İp bağışında bulunan bir vatandaşımız oldu. Biz de bunu değerlendirmek istedik. Atkı, bere örüyoruz. Mümkün olan en hızlı şekilde oraya ulaştırıp, çocuklara, yetişkinlere bir katkıda bulunmak istiyoruz” diyerek duygularını ifade etti.  

40 yaşındaki Gülay Kılıç, “Üşüyen bebeklerimiz için örgü yapıyoruz. Elimizde olanları gönderdik. Elimizden geldiği kadar yardım etmek istiyoruz. Çünkü içimiz rahat değil. Biz montlarımız varken üşüyoruz. Oradaki insanlar aç, açıkta, enkazın altındaki vatandaşlar ne halde. Hepimizin başına gelebilir. Allah’ım herkesin yar ve yardımcısı olsun inşallah” dedi.

53 yaşındaki Esin Bayrakçı, “Bir yün bağışı ile tüm arkadaşlar toplanarak. Elimizden geldiği kadar sıcak bir dokunuş yaparsak ne mutlu bize” dedi.