Yöresel Yemek Yarışması lezzet ödülleri sahiplerini buldu

Yöresel Yemek Yarışması lezzet ödülleri sahiplerini buldu

Buldan Belediyesi tarafından düzenlenen 20. düzenlenen Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali  etkinlikleri kapsamında yapılan Yöresel Yemek Yarışması lezzet ödülleri sahiplerini buldu.

Buldan Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali tüm coşkusuyla sürüyor. Festival etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması, Talat Tarakçı Parkı’nda yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kutluhan, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, MHP İl Başkanı Yusuf Garip, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile kamu kurum ve kuruluşların il ve ilçe müdürleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  Çakır ve Orkestrasının fasıl dinletisinin ardından 1’i gönüllü 6 yarışmacının katıldığı Yöresel Yemek Yarışmasına geçildi. Balcan –soğan, çağla dövmesi, oğmaç, göce yemeği, saraylı tatlısı gibi yöresel yemeklerin, lezzet, sunumunun değerlendirildiği yarışmada, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, Denizli Lokantacılar Odası Başkanı Osman Üçgül, Buldan Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kulalı, Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Özge Çeşme ve  Bora Sezen  jüri üyeliği yaptı.

BİRİNCİ OLAN ALTINI KAPTI

Yarışmaya gönüllü olarak katılan Dr. Ayşen Avralıoğlu yarışmada mansiyon ödülüne layık görülürken, 1357 toplam puan ile Yusuf Sağ 3’üncü, 1363 puanla Nuray Çizmeci 2’nci,  1399 puan ile Rabia Akar 1’nci oldu.  Rabia Akar, 1’incilik ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan alırken dereceye giren diğer yarışmacılar çeşitli mutfak gereçleriyle ödüllendirildi.  Başkan Mustafa Şevik, Jüri üyelerine  Buldan yöresel el dokuması ürünlerinden hediye ederek, emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Yarışma sonrası festival alanındaki stantları ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, MHP İl Başkanı Yusuf Garip, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk ve belediye meclis üyeleri esnafa hayırlı işler dilediler.

BULDAN’DA COŞKU SELİ

Festivalin ikinci gününde İkinci gününde de birçok etkinliğin yapıldığı festival alanında Işıl Koç ve Mehmet Erdem sahne aldı.  Alanyazı Meydanı’nda düzenlene konser öncesi Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Buldan Bezinden hazırladıkları tasarımlarını sergilediği defilede izleyenlerin beğenisini topladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçısı Işıl Koç, sevilen şarkıları Buldanlılar için seslendirdi. Sanatçı Işıl Koç ile keyifli saatler geçiren Buldanlılar, Mehmet Erdem ile coştu.

 “Hakim Bey” şarkısı başta olmak sevilen şarkıları Buldanlılar için söyleyen Mehmet Erdem, Buldanlıları coşturdu. Başkan Şevik, festivalin ikinci gününde sahne alan Işıl Koç, Mehmet Erdem ile Buldan bezinden elbiseleri başarıyla sergileyen Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine çiçek ve hediye vererek teşekkür etti.

20.Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali’nin son gününde bir dizi etkinliklerin gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan Şevik, “Festivalimizin son günü hem  gün boyu devam edecek olan etkinliklerimize tüm halkımızı, hem de akşam Alanyazı Meydanı’ndaki Tuğçe Kandemir konserine davet ediyorum” dedi.