Yılın Öğretmeni hangi kriterlere göre seçiliyor?

Yılın Öğretmeni hangi kriterlere göre seçiliyor?

Türk Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, sosyal medyada yayınladığı bir mesajında, Bakanlık genelgesi ile her ilde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen “Yılın Öğretmeni” konusunda…

Bakanlık emriyle, her ilde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle yapılan seçimlerde Yılın Öğretmeni kraterlerinin ne olduğu sorgulanıyor. Gerçekte yılın öğretmeni seçilen kişinin dernek veya malum sendikaya üye birisinin değil; çalışma, erdem ve başarı üzerine kurulu olması gerektiği dile getiriliyor.

Konu hakkında sosyal medyada bir açıklama yapan Türk Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, “24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle her ilden bir öğretmenin seçildiği "Yılın Öğretmeni" adaylığındaki kriter bir derneğe üye olmaktan ve yüksek lisans yapmaktan geçiyormuş. Denizli ve Türkiye’mizin adını uluslararası müsabakalarda duyurmak yetmiyor. Tokyo Paralimpik Olimpiyatlarında alınan şampiyonluk madalyasının anlamı yok. Kadın Goalball Milli Takımımız Avrupa Şampiyonası Final maçında Rusya'ya yeniliyor 2. oluyor. Bunları yetiştiren öğretmen Hüseyin Atmaca ile fotoğraf çekip de paylaşım yaparken herkes var. Ama....” diyerek, yanlış seçimlerin ve başarılı olmayan ve yılın öğretmeni olmaya hak kazanmayan şahısların bazı dernek ve yandaş kuruluşların yönlendirmeleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçildiğini ve bunun yanlış olduğunu dile getiriyor.