Yılın ilk toplantısını yaptılar

Yılın ilk toplantısını yaptılar

 İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2023 Yılı 1. Olağan toplantısı Vali Yardımcımız Ali Nazım Balcıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcımız Ali Nazım Balcıoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici,  Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, Kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. 

Kurul Başkanı Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu’nun açılış konuşması ile toplantı başladı. 

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, işgücü piyasası verileriyle İŞKUR’un faaliyetleri hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi. 

Toplantıda, kendi işini kurmak isteyen engellilerin, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne sunduğu proje başvurularının değerlendirilerek Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’ne gönderilmesi hususu da görüşüldü. Bu kapsamda dört proje İŞKUR Genel Müdürlüğü’ne gönderilmek üzere Kurul onayına sunuldu. 

Aktif İşgücü Hizmetleri kapsamında düzenlenen kurs ve programların yapılan denetimi sonrası hazırlanan rapor hakkında Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkililerince  kurul üyelerine bilgi verildi.

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Işık; “2022 yılı Faaliyet Raporunun onaylanması", 2022 yılında eğitim planında yer almayan ancak Kurum tarafından açılan kursların eğitim planına dahil edilmesi’’,”2023 yılı Kurs Eğitim Planının onaylanması” ve ‘’İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun organları olan Denetleme ve Yürütme Kurullarının yeniden oluşturulması için Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğüne yetki verilmesi’’ hususlarında Kurul’a teklifte bulundu. 

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici; “Baklan İlçesinde Baklan Belediye Başkanlığı tarafından inşa edilmekte olan binada Baklan Tarım Teknolojileri ve Hayvan Sağlığı Anadolu Teknik Meslek Lisesi açılması” teklifini kurul üyelerine sundu.

Tekliflerinin görüşülmesi ile devam eden toplantı, Kurul Üyelerinin görüş ve önerilerinin ardından sona erdi.