YILDIRIM AYCAN NE DEMEK İSTİYOR?

YILDIRIM AYCAN NE DEMEK İSTİYOR?

Son zamanlarda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve birkaç ilçe belediye başkanının görevden alınacağına dair siyasi kulislerde çıkan söylentiler ayyuka çıkarken, CHP eski İl Başkanlarından…

Son zamanlarda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve birkaç ilçe belediye başkanının görevden alınacağına dair siyasi kulislerde çıkan söylentiler ayyuka çıkarken, CHP eski İl Başkanlarından Av. Yıldırım Aycan tarafından sosyal medya hesabında yayınlanan bir yazı, “Siyasi kulislerde neler oluyor? Başkan Zolan istifaya gerçekten zorlanıyor mu?” sorularını akla getirdi.

Son bir aydır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’n konuşmalarında sıkça dile getirdiği “metal yorgunluğu” söylemlerinin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifası ile yeni bir boyuta taşınan ve “referandumda hayır çıkan illerin belediye başkanlarının isitifa ettirileceğinin” ileri sürülmesiyle, AKP’li belediyelerin kuşku içinde beklemesine sebep olduğu siyasi kulislerdeki gelişmeler ilimize de sıçradı. Başkan Zolan’ın genel merkez tarafından istifaya zorlandığı ileri sürülüyor.  Bilindiği gibi Düzce Belediye başkanından sonra bugünde Niğde Belediye Başkanı istifa etmişti.

AKP Ankara menşeyli kulis bilgilerinden sızan ve basında yer alan haberlere göre, “9 Büyükşehir belediye başkanı dahil olmak üzere Türkiye genelinde özellikle referandum da hayır çıkan ve isimleri çeşitli olaylara karışan başkanların görevden alınmaları, yeni yüzlerle yola devam edilmesi” konusunda ortaya atılan iddialar içerisinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın ismi de geçiriliyordu.  

Denizli kamuoyu uzun süredir Osman Zolan’ın istifaya zorlandığı konusunda ortaya atılan kulis dedikoduları ile çalkanıyordu. CHP eski il başkanlarından Av. Yıldırım Aycan, bugün Facebook hesabından yaptığı açıklamada “Sayın Osman Zolan benim meslektaşımdır. Güler yüzlü, kibar ve nazik bir insandır. Dünya görüşümüz şimdiye kadar hiç uyuşmadı. Ben sol siyaset yapan bir Cumhuriyet Halk Partiliyim. Sayın Osman Zolan hep sağ cephede yer aldı. Ancak bu durum, insanların dostluğuna engel olan bir durum değildir. 
Sayın Osman Zolan Adalet ve Kalkınma Partisi adayı olarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine katıldı. Bir Cumhuriyet Halk Partili olarak Sayın Osman Zolan’ın seçilmemesi için elimden gelen her türlü demokratik çabayı gösterdim. Cumhuriyet Halk Partisi adayı Sayın Kazım Arslan’ın seçilmesi için var gücümle çalıştım ama olmadı. Sayın Osman Zolan’ın seçilmesine ben ve benim gibi düşünenler mani olamadı. Elbette halkın tercihine saygı gösterdik. Sayın Osman Zolan artık Denizli Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Meşruiyetini hiçbir şekilde tartışamayız.
Osman Zolan belediye başkanı olduktan sonra onun seçilmemesi için gösterdiğimiz çabaların ne kadar doğru olduğunju gördük. Bu kadar başarısız bir belediye başkanı olamazdı. Eğer önümüzdeki dönem yine aday olursa seçilmemesi için her türlü demokratik gayreti göstereceğimden ben eminim, bu yazıyı okuyan herkes emin olsun. 
Son günlerde birtakım dedikodular dolaşıyor. Bazı illerdeki belediye başkanları gibi, Sayın Zolan’ın da istifaya zorlanacağı iddia ediliyor. Bu dedikodu kulaktan kulağa söyleniyor. Bunun doğru olmamasını yürekten diliyorum. Sayın Zolan’ı halk seçti, onu belediye başkanlığından yalnız seçen mercii indirebilir. Halkın iradesine yapılacak baskıyı kesinlikle kabul etmeyiz. Sayın Zolan’a yapılacak her türlü baskıyı halk iradesine baskı olarak kabul ederiz ve bu baskıyı kesinlikle kabul etmeyiz.
Sayın Zolan’a belediye başkanlığından istifası yönünde yapılacak bir baskıyı kabul etmiyorum. Sayın Zolan’ın böyle bir baskı karşısında istifayı düşünmemesi gerektiğine inanıyorum. Aksi davranışı halkın iradesine darbe vurulması olarak görüyorum. Eğer böyle bir baskı olur da, bu baskı karşısında yılgınlık gösterilirse, bu yılgınlığı gösterenler benim vicdanımda yalnız başarısız değil, saygınlığını yitirmiş bir kişi olarak yer alır. Aksi halde, başkaları ne kadar önemser bilmiyorum ama, benim gözümde insan olarak yücelir. Saygılarımla.” Şeklinde bir paylaşım yaparak, Başkan Zolan’ın istifaya zorlandığını gündeme taşıdı.