YENİ DÖNEM BAKANLAR KURULU AÇIKLANDI

YENİ DÖNEM BAKANLAR KURULU AÇIKLANDI

Başkanlık sisteminin ilk bakanlar kurulu kabinesi açıklandı. Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci’nin kabine dışında kaldığı bakanlar kurulunda 4 milletvekili bakan olarak atandı. 4 Milletvekili…

Başkanlık sisteminin ilk bakanlar kurulu kabinesi açıklandı. Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci’nin kabine dışında kaldığı bakanlar kurulunda 4 milletvekili bakan olarak atandı. 4 Milletvekili de önceki dönemlerde görevlerde bulunuyorlardı. Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar’ın kabinede bulunması en büyük sürpriz olarak yorumlandı.  

24 Haziran seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanlığı hükümet kabinesini açıkladı. Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Milli Savunma Bakanı olarak kabinede yer alması büyük sürpriz olarak değerlendirilirken, milletvekili seçilmiş 4 ismin, yerlerini korumaları dikkat çekti. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise, yeni kabine Maliye’den sorumlu bakan olarak görev aldı. 

 Bu arada, İlimizin gururu Ekonomi eski bakanı Nihat Zeybekci’nin kabinede yer almaması ilimizde üzüntü yarattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan  kabineyi yaparken yaptığı açıklamada, “Ülkemiz tarihinin önemli demokratik dönüşümlerinden biri bugün başarıyla tamamlanmıştır. Dünyada yönetim sistemini demokratik yollarla değiştirebilen az sayıdaki ülke arasına Türkiye olarak girmiş bulunuyoruz. Demokrasimiz 15 Temmuz gecesi milletin kanı ve canıyla ispat etmiştir.Gerek katılım itibarıyla gerekse sonuçlara baktığımız zaman dünyada eşi benzeri olmayan bir seçim gerçekleşmiştir. Bir kez daha seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını Allah'tan temin ediyorum. Seçimlerde sandığa giderek 50 milyon vatandaşımıza parti ayrımı gözetmeksizin şükranlarımı sunuyorum. Dedi.

İŞTE KABİNE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Fuat Oktay.

Adalet Bakanı:                      Abdülhamit Gül.

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Aile Bakanı: Zehra Zümrüt Selçuk.

Çevre ve Şehircilik Bakanı:  Murat Kurum.

Dışişleri Bakanı:                   Mevlüt Çavuşoğlu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Fatih Dönmez.

Gençlik ve Spor Bakanı:      Mehmet Muharrem Kasapoğlu.

İçişleri Bakanı:                    Süleyman Soylu.

Milli Eğitim Bakanı:             Ziya Selçuk.

Kültür ve Turizm Bakanı:   Mehmet Ersoy.

Sağlık Bakanı:                   Fahrettin Koca.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mustafa Varank.

Tarım ve Orman Bakanı:   Bekir Pakdemirli.

Ticaret Bakanı:                  Ruhsar Pekcan.

Savunma Bakanı:              Hulusi Akar.

Hazine ve Maliye Bakanı: Berat Albayrak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Mehmet Cahit Turan.