Yazar-Bir'in TEMALI ŞİİR DİNLETİSİNE DEVAM

Yazar-Bir'in TEMALI ŞİİR DİNLETİSİNE DEVAM

YAZ-AR-BİR “Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği” tarafından düzenlenen “Eylül” temalı şiirler salonda hüzün rüzgârları estirdi.

YAZ-AR-BİR tarafından her ayın ilk Cumartesi günü düzenlenen şiir ve türkü programının bu ayki konusu eylül ve hüzündü.

Türk şiirinde eylülün ağırlığı dikkate alınarak, Şiirini Al da Gel 46. Denizli Şiir ve Türkü Günü’nde eylül ve hüzün konulu şiirlere yer veren YAZ-AR-BİR’in şiir ve türkü dinletisi, Denizli Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi, 4 numaralı salonda gerçekleştirildi. YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Hüsamettin Tat’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte sunumları da Genel Başkan Yardımcısı Sadık Dağdeviren yaptı.

YAZ-AR-BİR’DE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ: HÜSAMETTİN TAT GENEL BAŞKAN

YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu’nun özel nedenlerden dolayı yönetim kurulunun da onayıyla görevinden ayrılmasının ardından yeni görev dağılımı yapıldı; Genel Başkan son yönetimde Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hüsamettin Tat oldu. Yönetim Kurulu aynı toplantıda Abdülkadir Uslu’yu Onursal Başkan olarak kabul etti. Yönetim Kurulu yaptığı toplantı sonrası oluşan yeni yönetim ve görevleri şöyle oluştu:

Genel Başkan: Hüsamettin Tat,

Genel Başkan Yardımcısı: Sadık Dağdeviren,

Genel Sekreter: Mehmet Aslan,

Genel Sayman: Reyhan Pervanlar Karaalp,

Uzman Üye: Ali Tuluk

ETKİNLİĞİN KIRK ALTINCISI YAPILDI

Genel Başkan Hüsamettin Tat konuşmasını görevi devraldığı Abdülkadir Uslu’ya teşekkür ederek başladı. Hüsamettin Tat “Sayın başkanımız Abdülkadir Uslu özel mazeretini bizimle paylaşarak görevi devretti. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Onursal Başkanımız olarak yine her zaman birlikte olacağız. Derneğimizin kuruluşundan beri kurucu üye olarak ve Genel Başkan olarak derneğimize yaptığı katkı ve çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ederiz,”dedi. 

Tat sözlerine şöyle devam etti: “Bana bu görevi veren yönetim kuruluna da teşekkür ederim. Birlikte çıtayı daha yükseklere taşımak için gayret edeceğiz. 

İki aylık yaz arasından sonra şiirini al da gel etkinliğinin bugün 46.sını gerçekleştiriyoruz. Her ayın ilk cumartesi günü bu etkinliğimiz devam edecek. Bunun yanı sıra şehir dışında da bazı etkinliklerimiz olacak. Çalışmalarımız devam ediyor. Kesinleştiğinde sizlerle paylaşacağım.” 

YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Hüsamettin Tat konuşmasından sonra görevi devraldığı Onursal Başkan Abdülkadir Uslu’ya teşekkür plaketi takdim etti.

DUAYEN GAZETECİ YAZAR KERİM ÖZBEKLER’E YAZ-AR-BİR ŞİLTİ

Aydın Nazilli’den programa katılan duayen gazeteci yazar Kerim Özbekler YAZ-AR-BİR’in faaliyetleri takdirle izlediğini ve gönülden alkışladığını belirterek uzun zamandır katılmak istediği programda olmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Gazeteci-Yazar Kerim Özbekler edebiyat ve sanat haberlerini muntazam bir şekilde 4000 yazar-sanatçıya ulaştırdığını belirtti. Yine yüzlerce dergi ve kitabı okuyucuyla buluşturduğunu söyleyen Özbekler ömrünün sonuna kadar bunu yapacağını anlattı.

Kerim Özbekler’e Türk Edebiyatına katkılarından dolayı YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Hüsamettin Tat tarafından şilt takdim edildi.

DİZELERDE HÜZÜN VARDI

Eylül konulu Şiir Ve Türkü Dinletisinde yer alan şairler şu isimlerden oluştu: Abdülkadir Uslu, Hüsamettin Tat, Ömer Coşkun, Mehmet Aslan, İsmail Gökçe, Ünal Şahinler, Kerim Özbekler, Ali Tuluk, Beyza Nur Aydın, Sadık Dağdeviren, Ali Yıldırımer, Mehmet Gökçe, Bayram Günel, Dilek Kerem, Enver Bilki, Hasan Hüseyin Aktaş, Hüseyin Say.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Akyol ise birbirinden güzel türküleri çalıp söyleyerek programa renk kattı. Etkinlik bitiminde katılım sertifikaları Yazar Bir Genel Başkanı Hüsamettin Tat tarafından takdim edilirken, katılımcılar çekilen toplu fotoğrafta bir araya geldi. 47. Şiirini Al da Gel Türkü ve Şiir programı “Cumhuriyet” konusuyla 7 Ekim Cumartesi günü aynı yerde gerçekleştirilecek.