Yatağan Cumhuriyet İlkokulu Kapatılıyor

Yatağan Cumhuriyet İlkokulu Kapatılıyor

Serinhisar ilçesi Yatağan Mahallesinde, öğrencinin az, iki ayrı ilköğretim okulunun olması sebebiyle 1960’lı yıllarda yapılan Cumhuriyet İlkokulunun kapatılmasını gündeme getirdi.

Kaliteli eğitim ve öğretimin arandığı, velilerin çocuklarına en iyi eğitimi alabilmek için uğraştığı günümüzde, Serinhisar ilçesi Yatağan Mahallesi’ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrenci azlığı sebebiyle kapatılma noktasına geldi. Mahallede 30 öğrencinin bulunduğu, bunlarında diğer İlköğretim okulunda toplandığı belirtiliyor.

Konu hakkında sosyal medya’dan açıklamalarda bulunan ve üzüntülerini dile getiren Yatağanlılar, “Değerli Yatağanlı hemşerilerim. Sizlerle üzülerek öğrenmiş olduğum konu hakkında paylaşım yapıp bilgilendirmek istedim. Belki de bizler sosyal medya aracılığıyla bu konuyu tartışıp çözüme kavuştururuz diye düşündüm. El ele verip sizlerle bu sorunu çözeriz bir olur birlik olup, meselenin çözüme kavuşmasına katkı sağlarız.” Şeklinde paylaşım yaparak, okulun kapanmaması için birlikte hareket edilmesini istiyorlar.

Yatağanlılar, açıklamalarında şöyle diyorlar; “Arkadaşlar konu şu Yatağan Cumhuriyet ilkokulu; yeterli sayıda öğrenci olmadığından dolayı okulumuz kapatılacakmış. Aslında mahalleli diğer okula öğrencilerini kayıt yaptırmak için ikamet değiştirip, Yatağan ilköğretim okuluna gönderdikleri için yeterli sayıda öğrenci kalmadığından okulumuz kapatılacakmış. Bunu duyunca çok üzüldüm. 1960 yılından beri hizmet veren okulumuz kapatılmasın, kapanırsa tekrar açılmaz. Okulumuza yeni doğalgaz bile bağlanmış durumda. Yazıktır günahtır arkadaşlar. 

Öncelikle burada oturan öğrenci velilerine seslenmek, rica etmek istiyorum. Lütfen gelin bu yanlıştan dönün, okulumuzu kapattırmayın. Bu okulda onca insanların anıları, yaşanmışlıkları, hatıraları, emekleri var. Tarihe kara leke olarak şahitlik etmeyin. Lütfen bu duruma denk gelenler, yaşayanlar olarak anılmayalım. Bu durumda bizler yer almayalım arkadaşlar. Okulumuz kapanırsa viranelik olur, kötü bir yer haline gelir. Allah korusun bu duruma düşmesini hiç birimiz istemeyiz değilmi? Namık Kemal kapandı ne oldu? Şimdi herkes keşke kapanmasaydı diyor. Ama fayda yok, geçti kapandı. Tekrar geri dönüş olmuyor. Gelin hep Yatağanlı birlik olalım, kapanmaması için uğraş verelim. Aynı acıyı tekrar yaşamayalım. Bu okul hepimizin, Yatağan’ımızın okuludur. Sizlerden bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Lütfen bu konuda sessiz kalmayın”