Yasin Öztürk'ten Yeni Bir Soru Önergesi Daha

Yasin Öztürk'ten Yeni Bir Soru Önergesi Daha

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk Bakan Fahrettin Koca'ya aşılar kapsamında iki soru önergesi birden iletti.

Öztürk; Covid-19 vakası olan evleri kontrol etmek amaçlı görevlendirilen risk grubunda bulunan filyasyon ekiplerinde ki muhtarlara aşılamada öncelik verileceği düşünülmekte midir sorusunu iletti. Yasin Öztürk'ün değindiği bir diğer nokta ise çoğu dünya ülkesinde veteriner hekimlerinin sağlık çalışanı sınıfında sayılmasına rağmen Türkiye'de veteriner hekimleri sağlık çalışanı sayılmamaktadır. Bu konuyla ilgili olarak Veteriner hekimlerine aşı önceliği tanınacak mıdır sorusunu da soru önergesinde sundu.

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün Soru önergesi şöyle;

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

                Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddeleri gereğince Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.  19.01.2021

                                                                                                                                     Yasin ÖZTÜRK

                                                                                                                        Denizli Milletvekili

                Covid 19 salgını ile mücadele kapsamında alınan karar gereğince, filyasyonun sağlıklı ve etkin bir şekilde yürütülmesi için filyasyon ekiplerine kaymakamlıklar vasıtasıyla kolluk birimleri ile köylerde/mahallelerde muhtar, öğretmen ve imamlardan da gerektiğinde destek talep edilmektedir.

                Bu kapsamda Kaymakamlıklar tarafından ilçelere bağlı muhtarlara gönderilen mesajla; “Muhtarlara gönderilecek vaka listesine göre, muhtar, cami imamı ve Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek öğretmen ile birlikte Covid-19 hastası olan tüm evler ziyaret edilip, evde var ya da yok durumuna göre çizelge düzenlenecek. Karantina bitiminde çizelgeler kaymakamlığa muhtarlar tarafından teslim edilecek” görevlendirmesinde bulunulmuştur.

                Covid 19 hastalarıyla doğrudan temas halinde oldukları halde muhtarlara Covid 19 aşısı sıralamasında öncelik verilmemiştir.

Bu kapsamda;

  1. Filyasyon ekiplerinde kendilerine görev verilen, muhtar, öğretmen ve din görevlisi sayısı kaçtır?
  2. Filyasyon ekiplerinde görev yapan kişilere Covid 19 bulaşma riski nedir?
  3. Filyasyon ekiplerinde bulunan muhtar, din görevlisi ve öğretmen gibi görevlilere, risk gruplarında oldukları da dikkate alınarak aşılamada öncelik verilmesi düşünülmekte midir?