YARIMCA AKTİF SİYASETE GİRİYOR MU?

YARIMCA AKTİF SİYASETE GİRİYOR MU?

İlimizin tanınmış siyasi simalarından ve MHP’nin ünlü isimlerinden “nam-ı değer Sabır İsmail” olarak bilinen İsmail Yarımca, uzun bir aradan sonra siyasete geri dönüyor.

İlimizin tanınmış siyasi simalarından ve MHP’nin ünlü isimlerinden “nam-ı değer Sabır İsmail” olarak bilinen İsmail Yarımca, uzun bir aradan sonra siyasete geri dönüyor. Denizli Merkez’de iş yapması ve bütün siyasi çevresinin merkezde olmasından dolayı, Merkezefendi İlçesi Belediye Başkanlığına aday olacağı konuşulan Yarımca’nın Karaman Muhtarlığı yaptığı da biliniyor.

Yerel seçimler yaklaştıkça siyasi arenada hareketlilik başlıyor. Siyasi partilerimizin adayları yüksek sesli olmasa da kulislerde adaylıklarını deklare etmeye başladılar bile. Denizli kamuoyunun yakından tanıdığı ve her dönem seçim çalışmaları geldiğinde gözlerin üzerine çevrildiği İsmail Yarımca’da son günlerde siyasi kulislerin bir numaralı ismi olmaya başladı. Kale Belediye başkanlığından sonra köşesine çekilen ve siyaseti dışardan izlemeyi tercih eden İsmail Yarımca, yıllar sonra aktif siyasetin içerisine girmeye hazırlanıyor.

Kale Belediye Başkanlığı’nı kaybettikten sonra aktif siyasete ara veren İsmail Yarımca, Kale’den tekrar belediye başkanı olması için hemşerilerinin heyetler halinde gelmesine rağmen, kabul etmemiş ve milletvekilliği için MHP’den müracaat etmişti. Ne var ki, bu isteği gerçekleşmeyen Yarımca, suskunluk döneminden sonra bu seçimlerde aktif siyasete dönme sinyalleri verdi.

Yakın çevresine göre; partisi MHP’den Merkezefendi’den Belediye Başkan adaylığına sıcak baktığı belirtilen İsmail Yarımca’nın, 20 yıllık süreç içerisinde bugüne kadar yerel siyasetteki başarılarına sahit olanların Merkezefendi ilçesinde çoğunlukta olmasından dolayı böyle bir karar aldığını belirtiyorlar.

Kaynaklar, “İsmail Yarımca Karaman mahallesinde muhtarlık yaparak yerel yönetimlerdeki başarısını göstermiş, daha sonra il merkezinden il genel meclisi üyesi olarak hizmetlerini pekiştirmiştir. Kale ilçesinde de bir dönem il genel meclisi üyeliği yapan İsmail Yarımca; yaptığı hizmetler ile yerel yönetimlerin başarılı isimleri arasına girmiştir. Denizli’nin sağ merkezde yetiştirdiği önemli isimlerden olan Yarımca’nın 2019 Mart yerel seçimlerinde başarılı olacağından kuşkumuz yok” dediler.

20 yıl yerel seçimlerde başarılı çalışmalar yapan ve kalıcı eserler bırakan İsmail Yarımca, konu hakkında “hayırlısı ne ise o olsun.” Dedi.