Yağmur yağmayınca,  eller semaya açıldı

Yağmur yağmayınca,  eller semaya açıldı

İlimiz Denizli mevsimin en kurak günlerini yaşarken, aylardır çiftçilerimiz tarafından beklenilen yağmur gelmeyince, eller semaya açıldı. Ekime hazırlanan çiftçilerimiz, yağmur duasına çıktılar.

Ege bölgesi son yılların en kurak sonbahar mevsimini yaşıyor. Mevsim normallerinde yağması gereken yağmurların olmayışı, tarlasını ekmeye hazırlanan çiftçileri kara kara düşündürürken; çiftçilerimiz son olarak yağmur duasına çıkmaya başladılar.

Buldan’ın tarihi Tripolis Antik Kentine ev sahipliği yapan ve Türkiye’nin ilk turfanda üzümünü yetiştirerek dünyanın dört bir tarafına ihraç eden Yenicekent Mahalle sakinleri, uzun süredir beklenen yağmur yağmaması üzerine yağmur duasına çıktı. Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen yağmur duası Belediye İşhanı’nın bulunduğu sokakta gerçekleştirildi. Yağmur duasına Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara, Cumhur İttifakı ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleriyle Yenicekent Mahalle Muhtarı Musa Çakır ve çocuğundan yaşlısına çok sayıda vatandaş katıldı. Yağmur duasını Cami imamları Mustafa Avader ve Mehmet Göktaş  okudu. Duanın ardından, vatandaşlara  Yenicekent mahalle sakinlerinin imece usulü hazırladıkları keşkek ikram edildi.

 “Cenabı Allah bu birliğimizi, bereketimizi elimizden almasın. Allah dualarımızı kabul etsin” temennisinde bulunan Başkan Şevik,“Değerli muhtarlarımıza ve Yenicekent Mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. Bizler de belediyeler olarak, tarıma ve hayvancılığa gereken desteğimizi esirgemiyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” dedi.