"Ya istiklal ya ölüm" sözleriyle özdeşleşen zafer

"Ya istiklal ya ölüm" sözleriyle özdeşleşen zafer

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı İlhan, mesajında zaferin tarihi önemine vurgu yaparak, "Bu zafer, öylesine büyük ve tarihin akışını değiştiren bir zaferdir ki; 101 yıl sonrasında bile, şanlı ordumuzun ve kahraman Mehmetçiklerimizin destansı zaferi, tüm dünyada konuşulmaktadır. Bu zaferle ve kahramanlarıyla sonsuza kadar gurur duymaya ve bu şanlı günü kutlamaya devam edeceğiz. " ifadelerine yer verdi. 

İlhan, bu zaferi kazananların, Türkiye’yi işgalden, karanlıktan, yobazlıktan ve saltanat sevdalılarından kurtaranların, bizlerden beklentilerini de asla unutmamalıyız. Bu beklentileri unutanların ve Ata’nın emanetine sahip çıkmayanların, Türkiye’yi getirdikleri, milletimizi düşürdükleri durumu hepimiz görüyoruz. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir ekonomik buhran yaşanıyor ve halk her geçen gün yoksullaşırken, memleket dünyada itibar kaybederken, hukuk sistemi halka ve yandaşlara göre ayrı ayrı uygulanırken; iktidar sahiplerinin ve saray sevdalılarının daha da zenginleşmiştir. Kendilerini eleştiren, saraya yandaş olmayı kabul etmeyen sanatçı, akademisyen, gazeteci, şarkıcı, öğrenci, her kim varsa; hukuk kurallarını ve adalet sistemini hiçe sayarak, en ağır müeyyideleri uygulanmaktadır” diye konuştu.

Başkan İlhan, “Türkiye Cumhuriyetinin ilk Cumhurbaşkanı ve tek Başkomutanı Mareşal Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık için verdiği mücadelenin ve dünya tarihindeki en hak edilmiş zaferle sonuçlandırdığı görkemli büyük taarruzun bitiş gününün simgesi 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 101’inci yılı kutlu olsun!” dedi. 

İlhan, “Bağımsızlık mücadelemizin, en büyük zaferi olan 30 Ağustos Zaferimizin,101. yıl dönümünde, bu zaferi bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle, saygıyla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin ve Atatürk devrimlerinin düşmanları olan emperyalist devletlerin yerli işbirlikçileri PKK gibi bölücü örgütler ve akıl bilim karşıtı gerici yobaz zihniyetle mücadelemizi inançla sürdüreceğimizi herkesin bilmesini isteriz. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramımızın yüce Türk ulusuna kutlu olmasını diliyoruz” diye konuştu.