Vuslatın 750. yıldönümünde düzenlenen sema gösterisi beğeni topladı

Vuslatın 750. yıldönümünde düzenlenen sema gösterisi beğeni topladı

Denizli’de Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıldönümü nedeniyle Pamukkale Mevlana ve Semazenleri Sevenler Derneği tarafından organize edilen sema gösterisi büyük beğeni topladı

(İHA) - Denizli’de Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıldönümü nedeniyle Pamukkale Mevlana ve Semazenleri Sevenler Derneği tarafından organize edilen sema gösterisi büyük beğeni topladı.

Denizli’de Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıldönümü nedeniyle Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesi’nde Pamukkale Mevlana ve Semazenleri Sevenler Derneği tarafından sema gösterisi düzenlendi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki'nin de yer aldığı sema gösterisini Muhammet Serter Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören toplam 400 öğrenci öğretmenleriyle birlikte izledi.

Öğretileriyle tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vefatının 750. yılı dolayısıyla öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten semazen başı Ali Temel, “Yıllardır Mevlana kültürünü tanıtmak, bu alanda öğrenciler yetiştirmek için çalışma yapıyoruz. Beyaz cennet Pamukkale ve şifalı kırmızı suyuyla ünlü Karahayıt’a gelen yerli ve yabancı turistlere sema gösterileri yapıyoruz. Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü nedeniyle öğrencilere yönelikte sema gösterisi planladık. Pamukkale Belediyesinin desteğiyle bugün 400 lise öğrencimiz için yaklaşık 1,5 saatlik program hazırladık. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle, ilahilerle, sema gösterisi ve yapılan duayla programımız devam etti. Programımızın son bölümünde Mevlana’nın yedi öğüdünü öğrencilerimize Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki, okudu. Dernek olarak İnsanlara biz bu yolda gönüllü olarak Mevlevi yolunda hizmet veriyoruz. Etkinliğin sonunda öğrencilerimize şerbet ve çeşitli ikramlarımız oldu” dedi.