VET Days – Mesleki Eğitim Günleri Başladı

VET Days – Mesleki Eğitim Günleri Başladı

Avrupa Mesleki Beceriler Haftası Etkinliklerinin üçüncü gününde Erasmus+ programına dahil olan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri çalışmalarını sergiledi.

VET Days – Mesleki Eğitim Günleri açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, şube müdürleri ile Erasmus+ programına dahil olmuş 15 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürleri ve öğretmenleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fuaye Alanında gerçekleştirilen “VET Days – Mesleki Eğitim Günleri”nin açılış kurdelesini İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici kesti.

Açılışta konuşan Müdür Ekici “Avrupa Mesleki Beceriler Haftamınızın üçüncü günündeyiz. Bugün VET Days- Mesleki Eğitim Günleri sergimizi açmak için bir aradayız. 6 Eylül 2021 tarihinde başlayan yüz yüze eğitime kesintisiz olarak devam ediyoruz. Geride bıraktığımız zaman diliminde Denizli olarak eğitim adına önemli etkinliklere imza attık. Eğitim-öğretim faaliyetlerinde her zaman övgü ile bahsettğimiz bir alan var. Bu alan mesleki eğitimdir. Mesleki eğitimde hem nitelik hem nicelik olarak geldiğimiz yer çok önemlidir. İlimizde de buna paralel olarak çok güzel işleri sizlerle birlikte yaptık. Mesleki eğitim alanında Yeşil Mutabakat çerçevesinde Mesleki Beceriler Haftasını Denizli Ticaret Odamızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu yılki tema sürdürülebilir çevre oldu. Mesleki eğitim alan öğrencilerimizin çevre bilinci ile yetişmiş bireyler olmasını istiyoruz. Çevreye saygı çerçevesinde üretilen bir ürün yaşanabilir dünyamızın korunması adına büyük bir servettir. Mesleki eğitimin en önemli üç unsuru, eğitim-üretim ve istihdamdır. Çevre duyarlılığı ile eğittiğimiz bireyler, ürettikleri ürünleri de aynı duyarlılıkla yapacaklardır. Böylelikle de istihdam aşamasında duyarlı birer birey olarak hayata atılacaklardır. Tüm bunları toplumun her kesimini yanımıza alarak başarabiliriz. Bugün ki sergimizde de meslek liselerimiz Erasmus+ projeleri ile avrupadaki paydaşları ile yaptıkları çalışmaları paylaşıyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici konuşmasının ardından sergi açılış kurdelesi keserek, meslek liselerinin stantlarını gezdi. Çalışmalar hakkında bilgiler aldı.