Verem'i en iyi resimleyen Kazandı

Verem'i en iyi resimleyen Kazandı

 Denizli Verem Savaşı Dispanseri ve Denizli Verem Savaşı Derneği işbirliğiyle ‘Verem Hastalığı ve Korunma Yolları’ konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi

76. Verem Eğitimi ve Propaganda haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim ve kompozisyon yarışması törenine Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat, Denizli Verem Savaş Derneği Başkanı Dr. Bülent Bilgiç, yarışmada dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Ödül töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Denizli Verem Savaş Derneği Başkanı Dr. Bülent Bilgiç, bu yarışmaların devlet dernek işbirliğinin en güzel örneklerinden birisi olduğunu ve yarışma sayesinde gelecek nesli oluşturacak çocuklarda verem hastalığı hakkında bilinçlenme sağlandığını belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti. Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Betül Abdüloğlu, verem hastalığı hakkında bilgi vererek hastalıkta erken tanının hayat kurtardığına, erken tanı içinde hastalık hakkında bilinçlenmenin önemli olduğuna değindi ve bu yarışmanın toplumdaki bilinçlenmeye büyük katkısı olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici de Denizli’de kurumlar arası işbirliği içerisinde güzel projelerin ortaya çıktığını Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da sağlık konusunda her zaman işbirliği yapmaya devam edeceklerini belirterek; “ Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte okul öncesinden başlayarak tüm okul çağı  gruplarında çeşitli eğitimlerle çocuklarımızı sağlıklı yetiştirmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Verem hastalığına baktığımızda da bulaşıcı bir hastalık olduğunu ve bu konuda bilinçli olmamız gerektiğini biliyoruz. Okullarda düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye 6 öğrenci girse de bunun sahadaki karşılığı noktasında binlerce öğrenci ve ailelerinde farkındalık oluşuyor. Dereceye giren öğrencilerimizi gözlerinden öpüyorum. Onları yetiştiren kıymetli ailelerine, öğretmenlerimize ve okul müdürlerimize çok çok teşekkür ediyorum” dedi. 

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de 2021 yılında dünyada yaklaşık 10,6 milyon yeni tüberküloz hastası ortaya çıktığını ve 1,6 milyon insanın tüberkülozdan hayatını kaybettiğini belirterek şöyle devam etti: “2021 yılında tüberküloz, bulaşıcı hastalıklardan kaynaklanan ölüm sebepleri arasında COVID-19’dan sonra ikinci sırada yer almaktadır. Türkiye’ye baktığımızda uzun yıllar Doğrudan Gözetimli Tedavi ile verem hastalığıyla mücadele verilirken, Doğrudan Gözetimli Tedavinin başlatıldığı pilot illerden biri olan ilimizde geçen yıl 100 yeni vaka tespit edilmiştir. Verem mikrobu ölmedi, hep aramızda yaşıyor. O yüzden dikkatli olmalı öksürük, kilo kaybı, iştahsızlık olduğunda, özellikle öksürürken ağzımızdan kan geliyorsa hemen Verem Savaş Dispanserine başvurmalıyız. Sağlık konusunda okullarda yürüttüğümüz projelerde her zaman bize destek olan başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere, okul müdürlerimize, öğrencilerimize onları yetiştiren ailelerine ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Yine veremle mücadelede aile hekimlerimize ve ebelerimize göstermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bulaşıcı hastalıkların olmadığı bir dünya diliyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından ödül töreni düzenlendi. Resim alanında Sarayköy Duacılı Ahmet Güdücü Ortaokulu’ndan Demet Nida Özgör 1., Merkezefendi Abalıoğlu Yem Sanayi Ortaokulu’ndan Asya Özdemir 2., Merkezefendi Şemikler Ortaokulu’ndan Elis Koyuncu 3. Oldu. Komposizyon yarışmasında da Pamukkale Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Fatma Ede 1., Baklan Limak Hüsamettin Tuyji Anadolu Lisesi’nden Sibel Karakuş 2. , Sarayköy Anadolu Lisesi’nden Medine Begüm Oğuzkan 3. oldu. Ayrıca Doğrudan Gözetimli Tedavi çalışmalarında başarılı olan sağlık çalışanlarına teşekkür belgesi verildi.