Vatandaşlarımızın Dik Duruşu Sonucu Hainler Amaçlarına Ulaşamadı!

Vatandaşlarımızın Dik Duruşu Sonucu Hainler Amaçlarına Ulaşamadı!

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Başkan Güngör mesajında, 15 Temmuz’da Türk milletinin asıl gücü tank, top, tüfek değil imanlı ve inançlı evlatlarının olduğunu belirterek “FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminde, meydanlara çıkarak tüm ülkede olduğu gibi Denizli’de de darbelere karşı olduğumuzu gür bir ses ile haykırdık” dedi.

Vatandaşlarımızın Dik Duruşu Sonucu Hainler Amaçlarına Ulaşamadı!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde hain darbe girişimine yönelik açıklama yapan Başkan Güngör “Darbe girişiminin başlamasıyla birlikte büyük Türk Milleti’nin kahraman evlatları cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardır. Hainlerin açtığı ateşle şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizin kalplerimizdeki yerleri hep muhafaza edilecek. 251 vatandaşımızın şehit, 2 bin 193 vatandaşımızın gazi olduğu o gece Türk milletinin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferler silsilesine bir yenisi daha eklenmiştir. Bu işgal hareketi Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları dolduran, kendisini tankın önüne atacak kadar vatanına milletine sevdalı olan kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın dik duruşu sonucu amacına ulaşamamıştır” şeklinde konuştu.

“Türk Halkı Asla Kimsenin Boyunduruğu Altına Girmeyecektir”

Türk Milleti’nin 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’ni asla unutmayacağının altını çizen Başkan Güngör “15 Temmuz 2016 günü ülkemizde, dünya demokrasi tarihinin en kutlu direnişlerinden birini gösterdi. Türkiye’nin demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı yok etmeyi hedefleyen vatan hainlerine gereken cevabı meydanlarda verdik.  Vatan hainleri, Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu, hükümetimizin kararlı tutumu ve en önemlisi de milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla hüsrana uğratıldı.  Bu çirkin olayın müsebbipleri Türk adaletine teslim edildi. Tarihin akışını değiştiren, görev sırası kendisine geldiğinde asla kaçmayı düşünmeyen, Sütçü İmam ve Ömer Halisdemir gibi kahramanlar her zaman bu milletin içinde bulunmuştur. Türk halkı asla esaret zincirini kabul etmeyecek ve kimsenin boyunduruğu altına girmeyecektir” ifadelerini kullandı.

“Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan Ve Tek Devlet”

Başkan Güngör “Allaha şükürler olsun ki bu millet Türk Bayrağını yere indirtmedi, vatanı böldürtmedi ve milli iradesine canı pahasına sahip çıktı. Türkiye'yi parçalayacaklarını, devleti alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen aklı, beyni ve vicdanı satılmış hainler, kısa sürede milletimiz tarafından hüsrana uğratıldı. Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar, yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

“Birlik ve Dirliğimizden Taviz Vermeden Yolumuza Devam Edeceğiz”

15 Temmuz hain darbe girişiminin, Türk Milleti’nin şahlanış günü olduğunu belirten Başkan Güngör, “Hain darbe girişiminde şehit olan evlatlarımız, yüreklerimizde daima yaşayacaktır. Onlar bu vatan uğruna şehit ve gazi oldular. Onlar bizlere Devlet ve millet kenetlenmesini bir kez daha gösterdiler. Bu ülkeyi bize vatan yapan tüm şehitlerimize Cenabı Allah’ dan rahmet, ailelerine sabır niyaz ediyorum. Bu uğurda gazi olan kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Tarihimizde ilk defa bir darbe girişimine karşı bütün vatandaşlarımız topyekûn direnerek bunu bertaraf etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle devletimizin varlığı ve milletimizin bağımsızlığı yolunda canını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, onları minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum. Onların emanetine sahip çıkarak hedeflerimizden şaşmadan, birlik ve dirliğimizden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz” dedi.