VALİ ATİK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

VALİ ATİK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, 10 Ocak Çalışanlar günü için bir kutlama mesajı yayınladı

Vali Ali Fuat Atik “İnsanoğlunun bilme ve öğrenme ihtiyacını karşılama isteği; haber alma, verme ve yayma faaliyetlerini geçmişten günümüze çok önemli kılmıştır. Bu faaliyetleri organize bir biçimde gerçekleştiren kurumlar olarak adlandırdığımız basın kuruluşlarımız; insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir görevi yerine getirmenin yanında ifade özgürlüğünün temini, kamuoyunun istek ve taleplerinin ilgililere aktarılması gibi mühim bir kamu hizmetinin gerçekleştirilmesine vesile olmaktadır. Toplum için böylesine önemli görevleri, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir fedakârlık ve özveri göstererek ifa eden değerli basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü canı gönülden kutluyorum.” Dedi.

Gazeteciliğin pek çok yönden toplumu bilgilendirdiğine işaret eden Vali Atik, açıklamasında daha sonra şunları söyledi; “Günümüzde dünyaya yön veren kültürlerin-milletlerin; fikrini özgürce ifade etme, doğru ve tarafsız bilgiye-habere hızla ulaşabilmeleri açısından rakiplerinin önüne geçtiğini görmekteyiz. Aynı zamanda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına sadık bir medyanın varlığının, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmesi açısından demokrasinin, toplumsal gelişmenin sağlanmasında çok önemli bir etkiye sahip olduğunu gözlemliyoruz. Bu anlamda gerçeklere ve güvenilir habere hızla ulaşmamıza aracılık eden basın yayın kuruluşlarımızın ve emektar çalışanlarının faaliyetlerinin, takdire değer olduğunu düşünüyor; gazetecilerimiz başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızı demokratik yaşamımızın vazgeçilmez unsuru olarak değerlendiriyoruz. 

Bu duygu ve düşünceler ile ilkeli ve dürüst habercilik anlayışıyla hareket ederek kamuoyunun vicdanını temsil eden, bizleri her koşulda aydınlatmak için büyük bir özveriyle çalışan, sorunların çözümünde önerileriyle toplumsal mekanizmanın daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, yerel ve ulusal basınımızın güzide temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü bir kez daha kutluyor; bu önemli mesleğe gönül ve emek veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”