ÜZÜMÜN TADINI DA KAÇIRDINIZ 

ÜZÜMÜN TADINI DA KAÇIRDINIZ 

İktidar tarafından açıklanan üzüm fiyatlarının ardından bir değerlendirme yapan İyi Parti İl Başkanı Raziye Akışık, “Üretici hüsrana uğratıldı” dedi

Geçtiğimiz günlerde Manisa’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Üzüm taban fiyatlarının üretici tarafından beğenilmediğini ve az bulunduğunu belirten İyi Parti İl Başkanı Raziye Akışık, “Ege Bölgesinin ve Denizli’mizin baştacı ürünlerinden olan üzüm için açıklanan 27 TL/ kg fiyat maalesef üreticide hüsran oluşturmuştur. Hem sofralık olan hem kurutulan, hem de hammadde olarak pek çok katma değerli ürüne dönüşen üzüm, aynı zamanda oldukça meşakkatli yetiştirilen bir üründür. Bakımı, ilacı, gübresi derken yetiştirmesi masraf ve emek istemektedir ve dünyanın 5. Büyük üzüm üreticisi olarak Türkiye büyük bir rekabetin de içindedir” şeklinde konuştu.  

Başkan Akışık açıklamasında daha sonra ise, “Böylesi söz sahibi olduğumuz bir üründe yetiştiricilerimize sahip çıkmak Devletimizin boynunun borcudur. Üzümün Denizli’deki en önemli üreticilerinden olan Buldan ilçemizin Yenicekent Mahallesini ziyaret ettiğimizde İYİ Parti heyeti olarak yetiştiricilerimizle de görüşüp fiyatın 35,6 TL / kg olması gerektiğini ifade etmiştik. Bu minvalde çağrımız üzüm fiyatlarının ivedi olarak gözden geçirilmesi ve hak ettiği düzeye yükseltilmesidir” dedi.