ÜÇGEN ÇARŞISINA ÇÖZÜM BULUN

ÜÇGEN ÇARŞISINA ÇÖZÜM BULUN

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu ​1985 yılında, 52 bin m2 arsa üzerine kurulan, içinde 657 işyerinin bulunduğu Üçgen Çarşısı sorunu ile ilgili parti il merkezinde bir basın…

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu ​1985 yılında, 52 bin m2 arsa üzerine kurulan, içinde 657 işyerinin bulunduğu Üçgen Çarşısı sorunu ile ilgili parti il merkezinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

 İl Başkanı Kasapoğlu " Üçgen Çarşısı, Kat Malikleri mağdur edilmeden, günün tatmin edici rayiç bedelleri üzerinden, ya da takas yoluyla kamulaştırılmalıdır. Buraya çevre ve şehircilik uzmanlarının da yardımıyla yeni bir kamu projesi yapılmalıdır." dedi. 

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu'nun basın açıklamasının ayrıntıları şöyle; ​1985 yılında, 52 bin m2 arsa üzerine kurulan, içinde 657 işyerinin bulunduğu Üçgen Çarşısı sorunu ne yazık ki kangrene dönüştü. Şehrimiz en merkezi yerinde bulunan bu büyük çarşı, bir türlü kentimizin ekonomik, ticari ve sosyal yaşamına uyumlu hale getirilemedi.

​Ne bugüne kadar kentimizi yöneten geçmiş Belediye Başkanları ne de 13 yıldır belediyemizi yöneten AKP’li belediye başkanları bu soruna köklü bir çözüm getirebildiler. Üçgen Çarşısı Kat Malikleri ve Yöneticileri de çırpınıp durdu ama onlarda olumlu bir sonuca ulaşamadı. Ulaşamazlardı çünkü, sorunun çözümü onların boyunu çok çok aşıyordu.

​Sorun ancak bir devlet desteği ile doğru bir kamusal şehirleşme projesi ile çözülebilirdi. Üçgen Çarşısısorunundaki temel hata şudur: Soruna kentimizin çağdaş şehirleşme planı-proje çerçevesinde mi bakacağız yoksa kat maliklerinin ve yöneticilerinin iyi niyetli özverili ama umutsuz çözüm arayışlarına mı? Bu kangren olmuş sorun ancak bütüncül bir şehirleşme projesiyle, bir devlet projesiyle çözülür. Burada Denizli Belediye Başkanı’na, Denizli Valisi’ne, kentimizin şehircilik ve çevre yönetici ve uzmanlarına büyük görevler düşmektedir.

​Üçgen Çarşısı, Kat Malikleri mağdur edilmeden, günün tatmin edici rayiç bedelleri üzerinden, ya da takas yoluyla kamulaştırılmalıdır. Buraya çevre ve şehircilik uzmanlarının da yardımıyla yeni bir kamu projesi yapılmalıdır.

​Eğer bu sorun doğru bir şekilde çözülemezse mafyalar, çeteler ve rantçılar leş kargaları gibi elini ovuşturarak beklemektedir. Daha öncede buraya Fetö’nün musallat olduğunu biliyoruz. Kat malikleri karanlık güçlerin kucağına atılamaz.

​Üçgen Çarşısında sorun; Belediye Başkanı Sayın Osman ZOLAN’ın anlayışındadır. Siz Denizli halkı için hayırlı bir proje yapmak istiyorsanız, burası bir sorun değil altın bir fırsattır. Nerede bulacaksınız şehrin en merkezi yerinde 52 bin m2 arsayı.? Belediye sizde, Bakanlıklar sizde, Hükümet sizde, Cumhurbaşkanlığı sizde kamulaştırın burayı. Burası çok güzel bir yeşil alan ve koruluk olur. Burası çok güzel bir sağlık kompleksi olur. Burası çok güzel bir spor kompleksi, eğitim kompleksi, kültür-sanat kompleksi olur.  Burası daha birçok kamu projesi için uygundur. Neye karar verilirse verilsin Üçgen Çarşısı sorunu ancak ve ancak bütüncül, kamusal kent projesi ile yani bir devlet projesi ile çözülebilir. Hatta şu anda yürütülmekte olan Üçgen Kavşağı projesiyle birlikte ele alınması gerekirdi.