TÜRKİYE ÜRETECEK, KRİZİN FATURASINI MİLLET ÖDEMEYECEK

TÜRKİYE ÜRETECEK, KRİZİN FATURASINI MİLLET ÖDEMEYECEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yoksulluğu bitirecek,temel gıdadan yoksun kalan çocukların yatağa aç gitmemesini sağlayacak olan iktidar Millet İttifakı” dedi

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DENİZLİ MİLLETVEKİLİ GÜLİZAR BİÇER KARACA’DAN “SANA SÖZ” ÇALIŞMALARI

Denizli’nin ilçelerinde ve köylerinde iftar buluşmalarından mahalle toplantılarına aralıksız saha çalışmalarını sürdüren, çiftçiden emekliye, sanayiciden memura toplumun farklı kesimleriyle buluşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “mutfaklardaki yangını söndürecek olan, yoksulluğu bitirecek olan, etten sütten temel gıdadan yoksun kalan çocukların yatağa aç gitmemesini sağlayacak olan iktidar Millet İttifakı” dedi. 

İLKELERLE STRATEJİLERLE, ÇÖZÜMLERLE GELİYORUZ

“Türkiye işsizlik, yüksek enflasyon ve açlık sınırının altında zorunlu bir yaşam üçgenine sıkıştırıldı. Biz bu derin yoksulluktan, AKP’nin yarattığı yıkım ve ekonomik buhrandan vatandaşlarımızı çıkarmak için üretim odaklı bir strateji ve liyakatlı ekonomi kadrolarıyla tüm Türkiye’nin zenginleşmesi, işsizliğin sona ermesi, istihdamın artması ve istikrarlı büyümenin sağlanması için ilkeli planlarımızla ve millet için reçeteyle geliyoruz.” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin 10 yılda zenginliğe nasıl kavuşacağını, kaynakların nasıl adaletle dağıtılacağını anlattığı 6 temel ilkesine atıfla bu çürümüş düzene son vereceklerini her fırsatta ve platformda anlatmaya devam edeceklerini söyledi. 

REÇETE NET: TÜM TÜRKİYE’YE ÜRETİM ÜSLERİ CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; Türkiye genelinde büyük bir üretim hareketi başlatacaklarını ifade etti: “Türkiye’yi kapsayacak, 9 Özel Ekonomi Bölgesi, 17 tarım ve hayvancılık merkezi ve 50 üretim üssü kuracağız. İktidarımızın ilk üç ayında gerekli yasal düzenlemeleri yaparak hemen temelleri atacağız. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı gibi bu ekonomi bölgeleri, 6 temel prensiple çalışacak.” 

1-      Maliyet; toplam maliyet liderliği. Türkiye, bir ucuz iş gücü pazarı asla olmayacak. 

2-      Odaklanma; belirli alanlara odaklanarak uzmanlaşacağız.

3-      Farklılaşma; farklılaşma, pazarda ayrışan ürünler üreterek farklılaşacağız. 

4-      İnovasyon; yani yenilikçilik. 

5-      Sermaye güvenliği; bölgelerde güçlü, güvenli ve ulaşılabilir sermaye altyapısı hazır olacak. 

6-      Hukuk; yani hukuki güvence. 

YOKSUL HANELERE GELİR DESTEĞİ

“Aşırı yoksulluğu sıfırlamayı, hiçbir vatandaşımızı geride bırakmamaya söz veriyoruz” diyen Gülizar Biçer Karaca, “Geliri belirli düzeyin altındaki ailelere gelirlerini insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlayacak seviyeye yükseltmek amacıyla Devlet tarafından aile bazında, hak temelli, arz odaklı ve kurumsallaşmış bir yapıda “Gelir Desteği” sağlayacağız. Yoksul ailelerde yenidoğan bebeklere 1 yıl boyunca başta; süt ve bebek maması olmak üzere gıda desteği vereceğiz. Devlet okullarında öürencilere ücretsiz öğle yemeği, süt su vereceğiz. Beslenme hakkından yoksun çocuk kalmayacak.”