Türkiye Şampiyonları ilimizde belli olacak

Türkiye Şampiyonları ilimizde belli olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası ile Atletizm Kulüpler Türkiye Şampiyonası gerçekleştirilecek.

Denizli 2 büyük spor organizasyonu daha gerçekleştirilecek. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 2022 Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası ile 2022 Atletizm Kulüpler Türkiye Şampiyonası müsabakaları yapılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ilgili federasyonların işbirliğinde gerçekleşecek spor organizasyonlarının ücretsiz olarak izlenebileceği ve tüm vatandaşların davetli olduğu kaydedildi. 2022 Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası karşılaşmaları 16-18 Haziran 2022 tarihleri arasında Pamukkale’de yapılırken, 2022 Atletizm Kulüpler Türkiye Şampiyonası ise 17-19 Haziran 2022 tarihleri arasında Denizli Büyükşehir Belediyesi Albayrak Atletizm Sahası'nda yapılacak.

800’e yakın sporcu Denizli’ye akın edecek

Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası’na U15, U17, Yıldızlar, Minikler, Masterlar kategorilerinde yapılacak yarışlara ülke genelinden 500’e yakın sporcunun katılımı bekleniyor. 17 Haziran Cuma günü zamana karşı kategori yarışları, 18 Haziran Cumartesi günü ise “Pamukkale,  Küçükdere, Yeniköy” parkurunda ise yol yarışı yapılacak. Atletizm Kulüpler Türkiye Şampiyonası’nda ise, Türkiye’de yer alan en iyi 24 kulübün kıyasıya mücadelesine Denizli ev sahipliği yapacak.  300 civarında sporcunun katılacağı yarışlarda Türkiye’nin en iyi takımları ve sporcuları belirlenecek. 

Başkan Zolan’dan davet 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'ye kazandırdıkları tesisler ve geçmiş yıllardaki gerçekleştirdikleri başarılı organizasyonlar sayesinde spor kenti olma yolunda kararlı adımlarla yeni organizasyonlara imza attıklarını kaydetti. Spor dolu bir hafta sonu geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, "Denizli’miz spor alanında da farkını bir kez daha ortaya koyacak. Tüm vatandaşlarımızı bu müsabakaları takip etmeye davet ediyorum" diye konuştu.