Türkiye-Rusya İlişkilerini Sekteye Uğratamayacaklar

 Türkiye-Rusya İlişkilerini Sekteye Uğratamayacaklar

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Ali Sami Aydın: “Ülkemizi ve Türk - Rus ilişkilerini hedef alan, Rusya Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov’a yapılan hain…

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Ali Sami Aydın: “Ülkemizi ve Türk - Rus ilişkilerini hedef alan, Rusya Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov’a yapılan hain saldırıyı kınıyor, Rusya Federasyonu ve Sayın Büyükelçi’nin ailesi başta olmak üzere Rus dostlarımıza başsağlığı diliyoruz. Türkiye ve Rusya ilişkilerinin yoluna girdiği bir dönemde düzenlenen bu düşündürücü saldırının, amacına ulaşamayacağına ve ilişkilerimize zarar vermeyeceğine inancımızın tam olduğunu belirtmek isteriz.” dedi.

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Ali Sami Aydın, Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov’a düzenlenen suikast ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Sayın Aydın yaptığı açıklamada; iki ülke arasında uzun yıllara dayanan bir ticaretin söz konusu olduğunu ve bugüne kadar dostça gelen ilişki ve ticaretin eskisinden daha iyi olması için, iki tarafında iyi niyetli çaba sarf edeceklerine inandıklarını belirtti. Türk tekstil ve hazır giyimcilerinin Rusya Federasyonun’da söz sahibi ülkeler arasında olduğunu, birçok Türk markasının Rusya'da yatırımı bulunduğunu ve iki ülke arasındaki ticari ilişkiyi önemsediklerini sözlerine ekleyen Sayın Aydın, özellikle ev tekstili ticaretinin artan bir tempo ile devam edeceğini, ivme kaybetmeden hızla yükselmesi için çalışacaklarını kaydetti.

Türkiye ve Rusya arasındaki ev tekstili ticaretini, 2016 yılı sonu itibari ile önceki yıllara göre kayıp vermeden kapatmayı amaçladıklarını, hedeflerinin 2017 yılına daha güçlü giriş yapmak olduğunu dile getiren Sayın Aydın, iki ülke ekonomisine de katkı sağlayabilecek projeler geliştirmek niyetinde olduklarını sözlerine ekledi.