Türkiye-Özbekistan İş Forumu gerçekleştirildi

Türkiye-Özbekistan İş Forumu gerçekleştirildi

Özbekistan Cumhuriyeti’nin Novaiy ili Valisi Normat TURSUNOV ve heyet yeni ticari ilişkiler kurarak iki soydaş ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla DSO'ya geldiler

Özbekistan Cumhuriyeti’nin Novaiy ili Valisi Normat TURSUNOV ve beraberindeki iş insanı-bürokratlardan oluşan heyet, yeni ticari ilişkiler kurarak iki soydaş ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla bir dizi temasta bulunmak amacıyla, Denizli Sanayi Odası’nın ve Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (GESIFED) konuğu olarak Denizli’yi ziyaret ettiler. Organizasyonun ilk gününde kamu kurumlarını ve Denizli Sanayi Odası’nı ziyaret eden heyet, ikinci gün Denizli’de faaliyet gösteren sanayi tesislerini ziyaret etti.

Denizli Sanayi Odası Türkiye-Özbekistan İş Forumu

Özbek heyeti, bir dizi temasın ardından Denizli Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-Özbekistan İş Forumu için DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu ve Yönetim Kurulunu ziyaret ettiler. DSO Meclis Başkanı Okan Konyalıoğlu, DSO Başkan Yardımcıları; Osman Uğurlu ve Mehmet Serter, DSO Yönetim Kurulu Üyeleri; Orçun Alptekin ve Mehmet Sarı’nın da bulundukları görüşmede, iki soydaş ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için hayata geçirilebilecek projeler kapsamında görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmenin ardından, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer,  Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkan Vekili İbrahim Uzunoğlu, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı Mukaddes Başkaya, Babadağlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BASİAD) Başkanı Doğan Değirmenci’nin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından ve sanayi tesislerinden temsilcilerin yoğun katılım sağladığı “Türkiye-Özbekistan İş Forumu”, GESİFED Başkanı Oktay Mersin ve DSO Başkanı Selim Kasapoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başladı.

Başkan Kasapoğlu, konuşmasında Denizli'nin turistik, ticari ve ekonomik potansiyeli, ihracat rakamları, sanayi yapısı, Denizli ve Denizli sanayisi tarihi, Denizli Sanayi Odası'nın faaliyetleri gibi konu başlıklarında bilgi paylaşımında bulundu. Konuşmasının devamında, Denizli'nin, Özbekistan'ın Novaiy Bölgesi ile ekonomik yapı ve sanayi tesisleri benzerliklerine dikkat çekerek, iki bölge arasındaki iş birliği ve yatırım fırsatlarının iki kardeş ülkenin ekonomilerine karşılıklı katkı koyacağını belirtti. Ayrıca Türkiye’nin hedef pazarlarında olan Avrupa’da yaşanan talep daralmasının, Denizlili sanayiciye olan etkilerini bertaraf edebilmek alternatif pazar arayışlarının da farklı bir önlem olabileceğini ifade etti.

Toplantı Novaiy Valisi Normat Tursunov ve heyetinin Novaiy ve Özbekistan Cumhuriyeti'nin ekonomik yapısını, sanayi tesislerinin niteliklerini, yatırım teşviklerini ve vergi mevzuatını aktardıkları tanıtım sunumu ile devam etti. Toplantının ardından Başkan Kasapoğlu, nazik ziyaretleri ve faydalı bilgiler için Özbek heyetine teşekkür ederek, Vali Tursunov’a günün anısına hediye takdim etti. Organizasyon, Denizlili sanayi firmalarının Özbekistan devlet yatırım teşvikleri ile uzun vadeli ve kalıcı ticari kazanımlar elde etmesi amacıyla düzenlenen Özbek iş heyeti ve Denizlili firma temsilcilerinin eşleştirildiği B2B (İşletmeler arası) ve G2B (Kamu Yönetimi ve Yatırımcı) ikili görüşmeleri ile son buldu. Özbek heyet, temasların ikinci gününde DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, DSO Meclis Başkanı Okan Konyalıoğlu ve Başkan Yardımcısı Osman Uğurlu’nun da bulundukları iş heyetiyle Denizli’de bulunan sanayi tesislerini ziyaret etti.