Türkay Berberoğlu, ‘Karahayıt’ta Dert Büyük, Çözüm Bizde’

Türkay Berberoğlu, ‘Karahayıt’ta Dert Büyük, Çözüm Bizde’

Denizli’de İYİ Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Türkay Berberoğlu ve belediye meclis üyesi adayları seçim çalışmalarına Yeniköy ve kırmızı suyu ile ünlü Karahayıt Mahallesi’nde devam etti.

Yeniköy Mahallesi ve şifalı kırmızı suyuyla ünlü turizm bölgesi Karahayıt Mahallesi’nde mahalle sakinleri tarafından düzenlenen toplantıya katılan Türkay Berberoğlu, pansiyoncuların kangrene dönüşen ruhsat sorunuyla ilgiyi şikâyetlerini dinledi.

Yüzlerce Mahalle Sakinimiz Mağdur, Hepsi Şikayetçi

Yoğun sevgi seli ve coşkulu kalabalıkla karşılanan Başkan Adayı Berberoğlu, ‘Karahayıt Mahallemizde pansiyonculuk çok eski tarihlere dayanan hizmet türüdür. Ülkemizin farklı illerinden çeşitli hastalıklarına Karahayıt’ın kırmızı suyunda şifa arayanlar buraya gelir. Pansiyonda kalır, pansiyon içindeki şifalı sıcak sudan faydalanır. Karahayıt’ın çarşısında gezer alış verişini yapar, dinlenir, hastalığına şifa bulur ve memleketine geri gider. Bu döngü yıllardır Karahayıt’ ta bu şekilde devam eder. Şimdi ne yazık ki Karahayıt’taki pansiyon işletmecilerimiz ruhsat sorunuyla karşı karşıya bırakılmış. Pansiyonculuk yaparak hayatını devam ettiren yüzlerce mahalle sakinimiz mağdur, hepsi şikayetçi. Dertlerini anlatacak karşılarında bir muhatapları da yok.  Seçimde yetkiyi bize verdiklerinde bu sorunu çözmek için mücadele edeceğimizin ve gerekli adımları hızla atacağımızın sözünü Karahayıt Mahallesi sakinlerine verdim. Hem Karahayıt, hem de Yeniköy Mahallemizde esnaf ve ev ziyaretleri yaparak seçmenimizi dinledik. Sorunlarını ve isteklerini yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağımızı hepsine tek tek anlattım. Mahalle sakinlerimizden biraz daha sabır ve destek istedim. Hiçbir mahalle sakinimizi mağdur etmeyiz. Beni büyük sevgi ve destekle karşılayan mahalle sakinlerimize, esnafımıza çok teşekkür ediyorum. ” dedi.

Aile Yapısının Korunmasına Destek Vereceğiz

Son yıllarda ilimizde ve ilçemizde toplumun temel yapısı ailelerde boşanmaların çok sık yaşandığına dikkat çeken Türkay Berberoğlu, Yeniköy ve Karahayıt mahallelerinde de hazırladığı 41 projesinden bahsetti. Berberoğlu, ‘Ne yazık ki Denizli’de boşanma oranları diğer illere göre çok yüksek. Toplumun temel taşı ailelerin bölünmesine parçalanmasına dur demek istiyoruz. Bunun içinde anne, baba ve çocukları yakından ilgilendiren projeler hazırladık. 
Evlilik hayatında eşler arasında çıkabilecek sorunların kısa yoldan çözülmesi için belediye bünyemizde sosyologlar,  psikologlar görev yapacak. Kadın ve çocuk müdürlüğü kuracağız. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını ücretsiz sünnet ettireceğiz. İhtiyaç hissedilen her mahalleye mutlaka kreş yapılacak. Kadın ve erkek sığınma evleri yapılacak. Bebek bezi, mama ve pet desteğimiz olacak, ilkokul öğrencilerimize sağlıklı gelişimleri için mutlaka süt desteği vereceği. Ortaokul ve lise öğrencilerimize ise temel gıda desteğini belediye olarak biz sağlayacağız. Türkay Berberoğlu olarak söz veriyorum’ dedi