Türkay Berberoğlu, ‘Çanakkale Büyük Bir Destandır’

Türkay Berberoğlu, ‘Çanakkale Büyük Bir Destandır’

Denizli’de İYİ Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Türkay Berberoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Denizli’de İYİ Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Uzman Veteriner Hekim Türkay Berberoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Denize Yazılan En Büyük Destandır 

Çanakkale’nin yedi düvele "Çanakkale Geçilmez!"  dedirten büyük bir destan olduğuna dikkat çeken Türkay Berberoğlu, açıklamasında, ‘Çanakkale, toprağı vatan kılan, denize yazılan en büyük destandır. Çanakkale’de; kahramanlık destanı yüzyıllar geçse de unutulmayacaktır ve insanlığa insanlık adına örnek olmaya devam edecektir.

Çanakkale Zaferi; vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk Ulusunun muhteşem bir destanıdır. Türk tarihi başta olmak üzere bütün dünya tarihini etkileyen bu zafer, dünya ülkelerindeki güç dengelerini değiştirmiş ve yeniden belirlemiştir. Çanakkale Cephesi; Anadolu halkına umut, azim ve kararlılık aşılamış, Kurtuluş Savaşı meşalesinin yeniden yanmasını sağlamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Anafartalar komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete göç eden vatan toprağına gül olarak düşen tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum.” Dedi.