Türk Sağlık Sen’de yeni dönem

Türk Sağlık Sen’de yeni dönem

Türk Sağlık Sen’in Cumartesi günü yapılan kongresinde Merhum Başkan Rayif Kurşunoğlu yönetiminden Başkan Yardımcısı Ali İhsan Öztürk tek aday olarak katıldı. Sendikanın 109 delegesinden 80 delege…

Türk Kamu Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen geçtiğimiz hafta Deda salonlarında olağan kongresini yaparak, yeni başkanını seçti. Merhum Rayif Kurşunoğlu’nun yönetim kurulunun aynısının korunduğu gözlemlenirken, yönetim kurulu içerisinde Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ali İhsan Öztürk Başkanlığa seçilerek, Türk Eğitim Sen’in yeni başkanı oldu.

Kongrede üyelere hitaben bir konuşma yapan Başkan Ali İhsan Öztürk, Türk Sağlık-Sen’in İlimizde Bayraktarlığını yapan işyeri temsilcilerimiz, Bugün şubemizin yeni bir 4 yılına şekil verecek olan Çok Kıymetli Delegeler, 30 yıla yaklaşan şanlı mücadelemizde Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız diye çıktığımız yolda, ilk andan itibaren başımız dik, yüreğimiz cesur ve duruşumuz nettir. Ekmek kavgamızın önüne koyduğumuz Türkiye Sevdamız ve bu uğurdaki fedakârlıklarımız bizim en önemli gurur kaynağımızdır.” Dedi.   

Başkan Öztürk konuşmasında daha sonra şunları söyledi; “Türkiye’nin yaşadığı her zorlu süreçte, Milli Sivil Toplum kuruluşu olarak Türkiye Kamu-Sen, Türk Sağlık-Sen Büyük Türk Milletinin ve Devletinin yanında olmuştur. Hainle hain olan, terör örgütlerine payandalığı seçen, aklını kiraya veren, inandığı değerlerin hepsini menfaati için anında terk edenlerle kuşatılmış bir sivil toplum dünyasında, milli duruşuyla fark yaratan sendikamız sadece bunları bile düşündüğümüzde şükürler olsun ki Türkiye Kamu-Sen’liyiz, Türk Sağlık-Sen’liyiz diyoruz.

Sivil toplum örgütü olarak ortaya koyduğumuz tavrı ve mücadelemizi, sendikacılıkta çalışanın hak ve hukukunda da en net biçimde herkes görmektedir.

Geride bıraktığımız 2 yıla yakın bir süreyi dünyayı saran bir pandemi ile geçirdik. Bu zor süreçte sağlık çalışanlarının kahramanca mücadelesine herkes tanık oldu. Yaşanılan ve yaşatılan tüm zorluklara rağmen cefakâr sağlık çalışanları millet ve devlet için canları dahi olmak üzere her türlü fedakârlıklarda bulundular.

Bizde pandeminin ortaya çıktığı ilk andan itibaren sağlık çalışanlarının temel sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çektik.  Alanlara çıktık, başvurularda bulunduk, görüşmeler gerçekleştirdik. Kurumlarda sağlık çalışanları ile hep beraber olduk. Çözüm aradık, çare sunduk. Kısacası çalışanların sesi, nefesi olduk. Tabi ki çözdüğümüz meseleler oldu, ilerleme kaydettiğimiz süreçler yaşandı. Israrla dile getirmemize rağmen temel taleplerden görmezden gelinenler oldu.

Fakat biz hiçbir zaman mücadeleden geri durmadık durmayacağız. Çünkü “Mücadele edenler her zaman kazanamaz ama kazananlar hep mücadele edenlerdir” sözünü kendimize şiar edindik, asla mücadeleden vazgeçmedik.”

Daha sonra yapılan seçimlerde kongreye katılan 80 delegenin oylarını alan Ali İhsan Öztürk Başkanlığı seçilirken, şu isimler de yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler; Başkan ALİ İHSAN ÖZTÜRK, MEHMET ÖZKAYNAK, ŞABAN KARAMAN, ABDURRAHMAN ÇINAR, HAMZA CENGİZ, HALİL VARUL, EMRAH AYGÜ