Türk Eğitim Sen PAÜ’de yetkili Sendika oldu

Türk Eğitim Sen PAÜ’de yetkili Sendika oldu

Türk Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Fehmi Söylev, PAÜ’de üye sayısında çoğunluğa ulaşarak tekrar yetkiyi aldıklarını açıkladı.

Pamukkale Üniversitesi’nde sendikalar arasındaki yetki yarışını Türk Eğitim Sen 2 No’lu Şube kazandı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türk Eğitim Sen 2 Nolu sendika Başkanı Fehmi Söylev, “4688 sayılı Kanun gereğince Pamukkale Üniversitesinde faaliyet gösteren Sendikaların 15 Mayıs 2023 tarihi itibariyle üye sayılarına göre yetki durumlarının değerlendirilmesi neticesinde, Türk Eğitim Sen Denizli2 Nolu Şubesi; açık ara farkla, en fazla üye sayısına ulaşarak tekrar Üniversitemizde yetkili sendika olmuştur. “ dedi.

Başkan Söylev daha sonra şunları söyledi; “Yetkinin Türk Eğitim Sen’de kalması demek; dik, onurlu, çalışanların çıkarları için her türlü eylemi ortaya koyan, mücadeleci sendikal anlayışın kazanması demektir. Yetkinin Türk Eğitim Sen’de kalması demek; ‘Ekmek kavgam, Vatan sevdam’ anlayışının her alanda var olması demektir.

Türk Eğitim Sen’in 30 yılı aşkın süren sendikal mücadelesinde her zaman  çalışanların yanında saf tutmuş milli bir sendikadır. Sendikal mücadelemizde ayrıştırıcı bir dil değil, bütünleştirici bir anlayışla tüm Üniversite çalışanlarımızın mutluluğu için mücadeleye devam ediyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle; çalışanların sosyo-ekonomik düzeylerini yükseltmek, mutlu çalışan, büyük ve müreffeh Türkiye ideali ile mücadele eden Türk Eğitim Sen, tüm Türkiye’de kamu çalışanlarının gerçek temsilcisi olacaktır. Sonuç olarak; Hak arama mücadelemize emek ve gönül veren Yönetim Kurulu Üyelerimize, Birim temsilcilerimize ve ilkeli ve onurlu duruşun simgesi olan bütün akademik ve idari personelimize bize gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür ediyorum.”