Türk Eğitim Sen Başkanı Soruyor..!

Türk Eğitim Sen Başkanı Soruyor..!

Sosyal Medya hesabında bir paylaşım yapan Türk Kamu Sen Temsilcisi ve TES başkanı Emre Erdoğan, “Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki bir okulda yapılan garip toplantının amacı nedir?” diye soruyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bir proje okulunda 31 Aralık gecesi yapılan bir toplantı eğitim camiasının diline düştü. İddialara göre; “Karma pansiyonu bulunan okulda, kız öğrencilerin çıkartılarak, erkeklerin bulunduğu bir toplantının yapıldığı” konuşuluyor. Türk Eğitim Sen tarafından hem garip, hem sakıncalı bulunan toplantının amacı sorgulanıyor.

TES Başkanı Emre Erdoğan Sosyal Medya hesabından “NE YAPILMAK İSTENİYOR? İlimizin proje okullarından İ.C.S.B.L'nde, aldığımız duyumlara göre 31 Aralık 2021 tarihinde gece okul pansiyonunda 10-15 kişilik bir erkek grubu toplantı yapmıştır. Bu toplantı hangi maksat için kız ve erkek öğrencilerin istihdam edildiği karma pansiyona kimin izni alınarak ne etkinliği yapmıştır? Okul pansiyonlarına geceleyin alınacak kişilerin yapacak oldukları faaliyetler de mutlaka mülki idare amirinin izni ve bilgisi ile yapılabileceği okul pansiyonları yönetmeliğinde belirtilmiş olmasına rağmen karma öğrencilerin istihdam edildiği okulun pansiyonuna gelen erkek kişileri alan görevli ya da görevliler kime güvenerek ve destek alarak bu kişileri almışlardır? Devletin mevzuatı ne adına çiğnenmiştir, proje okullarına atanan öğretmenlerin seçiminde gerekli hassasiyetin gösterilmediği burada görülmektedir.” diyerek, toplantının amacını, yetkili birimlerden izin alınıp alınmadığını sorguluyor.