TURİZMİN YENİ ROTASI ÇAL OLACAK

TURİZMİN YENİ ROTASI ÇAL OLACAK

11 turizm acentasının yetkili ilçeyi gezdi

Denizli’nin bereketli topraklarına sahip, yüksek rakımlı ilçelerinden Çal, turizmin yeni rotası olma yolunda ilerliyor. 11 turizm acentasının yetkilisi ilçeye gelerek temaslarda bulundu, tarih, kültür ve doğal güzelliklere sahip yerleri gezdiler.  

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yöre Temsil Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu ile birlikte Sürücü Turizm, Avail Turizm, Name Turizm, Anadolu Tur, Kotoncast Turizm, Meftur Turizm, Adk Turizm, Köseoğlu Turizm, Yağmur Turizm, Çamlık Turizm ve Aybay Turizm yetkilileri ilk önce Çal Belediyesi’ni ziyaret etti.  Başkan Vekili Hüseyin Süren ve Başkan Yardımcısı Adnan Tatar ile görüşen turizmciler, Çal ile ilgili bilgi aldı. TÜRSAB yetkilisi Turan Köseoğlu, “Denizli’yi günü birlik turizmden kurtarmalıyız. Çal gibi değerlerimiz ön plana çıkmalıdır. Bağ Yolu Projesi iyi tuttu. Kültürel ve tarihi değerler, doğal güzellikler ve şarabıyla Çal, büyük bir turizm potansiyelini barındırıyor. Bölgeye turist gelmeye başladı.  Ancak, bu sayı artmalıdır. Yine, Çal bölgesine otel ve restoran gibi işletmelerin yapılıp, turizm alt yapısının hazırlanması gerekiyor. Bu konuda da çalışmaların olduğunu öğrendik. Yakın zaman içinde Çal’a binlerce turistin geleceğini tahmin ediyoruz. Tanıtımın etkili ve iyi yapılması gerekiyor. Çal Belediyesi’nin de  gerek arkeolojik kazı çalışmalarına verdiği destek, gerek bölgenin tanıtımına yaptığı katkı taktire şayan” diye konuştu.

Başkan Vekili Hüseyin Süren ise, Çal’ın tanıtımı için belediyenin önemli çalışmalar yaptığını vurguladı, “Çal’ın doğal güzelliği, bağları, şarabı, tarihi ve kültürü çok önemli turizm değerleridir. Biz değerlerimizi iyi tanıtmalıyız. Türkiye’nin en önemli paraşüt atlama noktalarından biri de Çal’da bulunuyor. Kısacası, Çal turizmciler için bakir bir yer” diye konuştu.

Turizmciler, daha sonra Kırık Minare, Kısık Kanyonu, Kadın Kooperatifi,  Süller gezisi ile Çal temaslarını tamamladı.