TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Nisan ayının ikinci haftasında kutlanan Turizm Haftası sebebiyle, ilimizde düzenlenen etkinlikler dolu dolu yaşanıyor. Denizli Turizm konusunda kararlı adımlar atıyor

Turizm bilincinin ve farkındalığının topluma kazandırılması amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası'' kutlamaları için, Denizli Tanıtım ve Geliştirme Kurulu paydaşları, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi, Pamukkale Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Denizli Ticaret Odası, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Pamukkale Bölge Temsilciliği, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD), Aydın Turist Rehberleri Odası (ATRO) ile ortak akılla hazırlanan, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Pamukkale ve Merkezefendi, Acıpayam, Babadağ, Baklan, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Honaz, Kale, Sarayköy Belediyeleri’nin, Pamukkale ve Merkezefendi Halk Eğitim Merkezleri’nin, TÜRSAB Pamukkale Bölge Temsilciliği’nin, Denizli Otelciler ve İşletmeciler Derneği’nin (DENTUROD), Slot Hizmet Merkezi’nin, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nin, Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lise’nin, Laodikya Fotoğraf Topluluğu’nun (LAFOD), Hat-Tezhip Sanatçısı Ünzile TÜRKMEN’nin iştirakleri ve katkılarıyla gerçekleştirilen açılış programı renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. 

Sektör temsilcileri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan programın devamında Denizli Valisi Sayın Ali Fuat ATİK ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman ZOLAN ziyaret edildi. Denizli Büyükşehir Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Bilge Horoz ve Denizli Horozu maskotlarının, Sarayköy ilçesinin simgesi haline gelmiş develerin, Çivril ilçesinin elmalarının ve Işıklı Gölü’nü simgeleyen kayığının, halk oyunu ekiplerinin, vatandaşların ve Denizli Efeleri Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği temsilcilerinin, efe kıyafetleri ve yöresel kıyafetlerle katıldığı kortej yürüyüşü tam bir şölen atmosferi yaratırken, Pamukkale’nin simgesi haline gelecek balonların şovu korteje damga vurdu. Kortej tören alanında son buldu, tören alanında ise ilçe belediyelerinin, halk eğitim merkezlerinin ve kadın kooperatiflerinin açmış olduğu standlarda kültürel ve turistik ürünler tanıtılırken, yöresel lezzetlere yer verildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde, 15 Temmuz Şehitler Delikliçınar Meydanı’nda gerçekleşen tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli AKYOL açılış konuşmasını gerçekleştirdi, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN adına Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat AKBULUT söz aldı. Protokol konuşmalarının ardından, Halk Oyunları Türkiye Şampiyonu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Halk Oyunu Ekibi gösterilerini sergiledi. Standlarının gezilmesi ile devam eden programda Pamukkale Halk Eğitim Merkezi tarafından ebru sanatı gösterisi ve  Laodikya Fotoğraf Topluluğu (LAFOD) tarafından “turizm” temalı fotoğraf sergisi gerçekleştirildi. Fotoğraf sergisine Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri klasik müzik icra ederek eşlik etti. 

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, 18 Nisan Pazartesi günü saat 14:00’da Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Hierapolis Konferans Salonu’nda “Mezunlarımız ve Denizli” adlı söyleşi gerçekleştirilecektir. Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan BERTAN’ın moderatörlüğünü üstleneceği söyleşide, her biri Pamukkale Üniversitesi’nden mezun olan değerli konuşmacılar, Anım Butik Otel Müdürü Emre ERDÖNMEZ, Angels Park Otel Müdürü Figen KARACASULU, Leman Kültür Otel Müdürü Emine TEKER ve Grand İtimat Otel Müdürü Ahmet PALA yer alacaktır. 19 Nisan Salı günü eğlendirici ve öğretici “Bilge Horoz” kitap karakteri eşliğinde ilkokul öğrencileri ile Laodikya’da “Tarihe Yolculuk” etkinliği gerçekleştirilecektir. Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi’nde yer alan Ünzile Türkmen Tezhip Hat Minyatür Sergisi de hafta boyunca ziyaretçilerini bekliyor