TÜBİTAK Bölge Yarışmasında İkinci Oldu

TÜBİTAK Bölge Yarışmasında İkinci Oldu

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Proje Yarışmasının bölge proje değerlendirmelerinde Denizli Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladığı proje büyük bir başarıya imza attı.

Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında başvuran 27.013 projeden 1.440 proje bölge aşamasına geçti. 1.440 proje içinde Mesleki Eğitim Merkezi okul türünde sadece Denizli Mesleki Eğitim Merkezi okulunun projesi kabulü aldı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında bölge aşamasında bölge ikinciliği elde eden mesleki eğitim merkezi öğrenci, danışman öğretmeni ve okul müdürünü makamında ağırladı.

Mesleki Eğitim Merkezleri, kalfalık ve ustalık eğitimi ile mesleki ve teknik kurs programlarının uygulandığı eğitim kurumları olduğunu belirten Müdür Ekici “Lise Öğrencileri Araştırma Projelerinde Mesleki Eğitim Merkezi okul türünden bölge derecesi almak anlamlı bir farkındalık oluşturuyor. İzmir bölgede 1.238 başvuru içinden 120 proje bölge aşamasına davet edildi. 120 projenin içinde Denizli ilinden 11 proje vardı. Sosyoloji alanından ‘Gıda Atıklarını Oyunlaştırma İle Fark Ediyorum’ adlı projemiz bölge sergisine kabul almıştır. Bölge aşamasında bu proje 2.lik derecesi büyük bir başarıya imza attı.

‘Gıda Atıklarını Oyunlaştırma ile Fark Ediyorum’ adlı projeyi Denizli Mesleki Eğitim Merkezimizden Saim Tan ve Erol Kumru adlı öğrencilerimiz Danışman Öğretmenleri Gizem Aksoy Dönmez’le hazırladılar. Aşçılık öğrencilerinde gıda israfına yönelik farkındalık gelişimini oyunlaştırma aracılığı ile geliştirmeyi amaçlayan bu araştırma, ön test son test uygulanan eylem araştırması olarak gerçekleştirildi. Araştırmada kolay ulaşılabilir örnekleme yöntemi ile araştırmaya katılmaya gönüllü olan toplam 19 öğrenci araştırma örneklemini oluşturdu. Çırak öğrenci üzerine yapılan bu çalışma, yiyecek sektörünü bütüncül yönde etkilemektedir. Bugünün çırağı, yarının işvereni, aşçısı olacaktır. Buradan hareketle çırak öğrenci üzerinde çalışmalar yapıldı. Proje diğer Mesleki Eğitim Merkezleri için öncü bir adım oluşturacak” dedi.