Toprağı vatan, İnsanı ulus yapan değerlerdir

Toprağı vatan, İnsanı ulus yapan değerlerdir

19 Eylül Şehit ve gazileri anma günü sebebiyle bir açıklama yapan Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, “Gaziler Günü, ATA’mızın 19 Eylül 1921’de Gazi unvanı ile onurlandırıldığı…

Şehitliğin ve gazilik mertebesinin Türk Milletinin bünyesinde ayrı bir önemi olduğuna dikkat çeken Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, açıklamasında şunları söyledi; “ 19 Eylül Gaziler Günü, Türk milletinin şeref ve haysiyetini korumak için savaşmış, hayatları pahasına verilen görevi yerine getirmeye çalışmış, bu yolda kanını, bu yolda vücudunun bir bölümünü kaybeden ve vakur aslanlar gibi savaştıktan sonra geldiği topraklara sapasağlam dönebilen canlı Şehitlerin günüdür.

Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, Şehitlerimizin ve Gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. Tarihin her döneminde hür yaşamayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda Şehit ve Gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış “Ölürsem Şehit, kalırsam Gazi” deyişini ortaya çıkarmıştır.

Şehitlik ve Gazilik mukaddes kavramlardır. Gazi; Türk kahramanlığının, Türk vatanseverliğinin. Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Şehitler ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir.

Gazi; Şehitlerin can yoldaşı, bu destanları yazan kahramanın adıdır. “Feyiz milletindir, benim değildir” diyecek kadar alçak gönüllü olan büyük ATATÜRK:  İzindeyiz, rahat uyu. Bu anlamlı günde aziz Şehitlerimizi ve hayatını kaybeden Gazilerimizi Allah’tan rahmet diler aziz hatıraları ve manevi huzurları önünde saygıyla eğiliriz. “