TKDK Yeni Kadın Yatırımcıları Bekliyor
Denizli’de 2012 yılından bu yana yatırımları destekleyen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kadın yatırımcılara öncelik veriyor.
Denizli’de 2012 yılından bu yana yatırımları destekleyen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kadın yatırımcılara öncelik veriyor. Gerçek kişi yatırımlarında kadın başvuru sahibi, tüzel kişiliklerde de yetkili kişinin kadın olması durumunda ilgili proje sıralamada ekstra puan alıyor ve projenin yüksek puan alarak öncelikli hale gelmesi sağlanıyor. Denizli’de IPARD I ve IPARD II Döneminde başvuru sahibi kadın olan 92 proje ile 34 Milyon 500 Bin TL’lik yatırım gerçekleştirildi ve 14 Milyon 130 Bin TL hibe ödemesi yapıldı.
TKDK desteği ile Çivril Işıklı Gölü kenarında kurulan Tarçın Permakültür Doğal Ürünler Restoranı sahibi Gülten Büyükkal yatırım hikayesini şu şekilde anlatıyor,; “1965 Denizli Çivril doğumluyum. Çocukluğum İzmir ve Almanya’da gurbetçi yaşantısı ile geçti. 16 yaşımda ailemin isteğiyle Denizli’ye yerleştim ve evlendim. 23 ay sonra eşimi trafik kazasında kaybettim ve 7 aylık oğlumla hayat mücadelesine başladık. Oğlum okula başlayınca Çivril’de ayakkabı mağazası açtım. Çok şükür Allah’ın yardımı ve babamın desteğiyle 27 yıldır mağazam faaliyette. En büyük hedefim olan oğluma iyi bir yaşam hazırlamayı gerçekleştirdim, makine mühendisi oldu ve evlendi. Ama bir de hayalim vardı; Doğal bir Restoran sahibi olmak.
Uzun araştırmalar ve mücadelelerle yapı izinlerini aldık ve projeyi hazırladık. Maddi olarak üstesinden gelemeyeceğim için destek arayışına girdim ve TKDK ile tanıştım. Onların destekleriyle inşaatımızı yaptık, makine ekipmanlarımızı aldık. 1.11.2019’da faaliyete başladık. Doğayla iç içe, göl ve dağ manzarasının arasında kahvaltı, balık, ızgara çeşitleriyle müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Bu süreçte her türlü desteği sağlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna, saygılı ve fedakar personeline çok teşekkür ederim”
TKDK DENİZLİ YENİ KADIN YATIRIMCILARI BEKLİYOR
10. Çağrı kapsamında desteklenen başlıklar şu şekilde; Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması.
Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) başlığında son başvuru tarihi 16.03.2021 iken, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103) başlığında proje kabulleri 23.03.2021’e kadar devam edecek. TKDK şu an aktif olan çağrı ilanlarında ve gelecekte gerçekleşecek yatırımlarda da kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığa devam edecek
0 Yorum