TKDK DENİZLİ KIRSALINA HİBE DESTEĞİ VERDİ

TKDK DENİZLİ KIRSALINA HİBE DESTEĞİ VERDİ

TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü tarafından 2022’de yapılan hibe ödemeleri içerisinde et ve süt üretimi, et ve süt işleme, meyve ve sebze işleme vb. ürünlere 74.5 milyon hibe desteği verdi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü tarafından 2022’de yapılan hibe ödemeleri içerisinde et ve süt üretimi, et ve süt işleme, meyve ve sebze işleme, katma değerli gıda ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, yenilenebilir enerji, zanaatkarlık tesisleri ve yerel eylem grupları bulunuyor.
Avrupa Birliği’nin (AB) aday ve potansiyel aday ülkelere mali destek sağlamak amacıyla hazırladığı Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma (IPARD) II Programı kapsamında 2022 yılı içerisinde toplam yatırım tutarı 162 milyon TL olan 112 proje için yatırımcılara 74,5 milyon TL hibe ödendi.

Desteklenen projelerin faaliyete geçmesiyle Denizli’nin kırsalında önemli izler bırakılırken, üretim ve istihdama önemli katkı sağlandı.

TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da halk sağlığı, hayvan sağlığı, hayvan refahı, gıda hijyeni ve çevre konularında Avrupa birliği (AB) standartlarını sağlayan işletmelerin Denizli’ye kazandırılmasına devam edilecek.

Her bütçeye uygun yatırım ve hibe imkanı

5 bin avrodan 3 milyon avroya kadar farklı ölçeklerde yatırımlara yüzde 50 ila 70 oranında hibe desteği sağlıyoruz. Desteklerimiz arasında her bütçeye uygun çok farklı sektörlerde yatırım imkanları bulunmaktadır. 

Denizli’ye sürdürülebilir yatırımlar kazandırmak için başvuru çağrılarımız devam edecek. 

Proje değerlendirme sürecinde pozitif ayrım uyguladığımız kadınlar ve gençler başta olmak üzere çiftçiler, üreticiler, zanaatkarlar ve kooperatifler ile Denizli’de yatırım yapmak isteyen herkesi hibe desteklerimizden faydalanmaya davet ediyorum.