“Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Geleceğimiz”

 “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Geleceğimiz”

Denizli Tarım Platformu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler danışmanı Ahmet Gözlükaya, 14-17 Aralık 2022 tarihinde Antalya’da düzenlenecek “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Fuarı’na” katılma çağrısı yaptı

Denizli Tarım Platformu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler danışmanı Ahmet Gözlükaya, 14-17 Aralık 2022 tarihinde Antalya’da düzenlenecek “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Fuarı’na”, üreticilerin ve tüm paydaşların güçlü bir şekilde katılması çağrısı yaptı. Ahmet Gözlükaya açıklamasında “Sektöre elli yıla yakın ticari ve sivil toplum örgütlenmesi alanlarında hizmet ediyorum. İlk defa düzenlenecek olan fuar çok önemli. Denizli en büyük Tıbbi ve Aromatik Bitki üreticisidir. Fuarda görünür olmazsa, sektörde yaratılan artı değerden yararlanamaz” dedi.

Türkiye’de ilk defa düzenlenen “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Fuarı’nda tohumdan başlayarak üretim için gerekli araçlar, kullanım alanları, ürünün değerlendirilmesi için gelişen teknoloji, aktarların eğitimi vb. değişik alanlarda sergiler, konferanslar yer alıyor. Gözlükaya çağrısında “TÜİK’in verilerine göre, ülkemizde toplam kekik üretim alanı 184 bin 711 dekardır. Toplam üretim alanının yüzde 93,3’üne karşılık gelen, 172 bin 461 dekar alanda, toplam kekik üretiminin yüzde 89,3’ü Denizli’de üretilmektedir. Son yıllarda Ada Çayı, Lavanta üretimi hızla artıyor. Denizli üretmeyi öğrendi. Artı değer katacak bir üst aşamaya geçme zamanı geldi. Bu alanda başarısızız. Üreticiler örgütlenmelidir. Örneğin bu fuar Denizli’de düzenlenmeliydi. Ürünleri ham olarak, aracılar üzerinden satmak yerine, işleyerek satmalıyız. Denizli, özellikle kekikte dünyada belirleyici konumda” açıklamasında bulundu.

Denizli Tarım Platformu danışmanı Gözlükaya “Dünyada tıbbi ve aromatik bitkiler kullanımı sürekli artıyor. Sektörde belirleyici olma potansiyelimiz var. Bunun için üreticiler olarak örgütlenelim. Gelişen teknolojiyi işin içine katalım” çağrısı yaptı.