TES’DEN TÜRKÜ VE ŞİİR ŞÖLENİ

TES’DEN TÜRKÜ VE ŞİİR ŞÖLENİ

Türk Eğitim-Sen (TES) Denizli Şubesi tarafından “Türkü ve Şiir Gecesi” düzenlendi.

Türk Eğitim-Sen (TES) Denizli  Şubesi tarafından Halk Eğitim Merkezi Salonunda “Türkü ve Şiir Şöleni” düzenlendi. Şölene çok sayıda davetli katıldı. 

Denizli Lisesi bahçesi içerisindeki Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen etkinliğe TES Basın ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel  Başkan Yardımcısı Sami Özdemir, TES Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Hisarlıoğlu, Türk Ocakları Başkanı Ünal Bahadır Baylan, Merkezefendi Ülkü Ocakları Başkanı Kürşat Aykol, Kamu Sen’e bağlı Sendikaların Şube Başkanları, çok sayıda sendika üyesi ve  davetli katıldı.

“BİZ BÜYÜK BİR CAMİAYIZ”

Türk Eğitim-Sen’e üye öğretmenler tarafından düzenlenen gecede sanat ağırlıklı sevgi, dostluk ve Vatan sevgisi üzerine derlenmiş  şiir ve türküler söylendi.  Etkinliğin açış konuşmasını yapan TES Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, sevgi, dostluk ve Vatan sevgisi üzerine derlenmiş  şiir ve türkülerin yer aldığı  etkinlikte  birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdoğan,”Biz tesadüflerin biraraya getirdiği bir grup değiliz. Biz bu vatana, bu vatanın evlatlarına sevdalı, hamuru bir yoğrulmuş, ve bu yüzden aynı duygu ve düşünceyi bir araya gelmeden de düşünebilen büyük bir camiayız” dedi.   TES Şube başkanı Erdoğan, birlik ve beraberlik anlamında bu tür etkinliklere ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

Anadolu’nun değişik yörelerine ait türkü ve şiirlerin söylendiği gecede zaman zaman duygu dolu  anlar yaşandı.  TES Şubesi üyesi öğretmenlerin kendi aralarında hazırladığı korunun çalıp seslendirdiği türkü ve şiir gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte Kazım Kaynak Anadolu Lisesi Öğrencilerinin söylediği “Çırpınırdı Karadeniz” ezgisi salonda uzun süre ayakta alkışlandı. Etkinliğin sonunda TES Şube Başkanı Emre Erdoğan, sendikanın kuruluşundan bu yana Şube Başkanlığı yapanlara teşekkür plaketi, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen TES üyelerine teşekkür belgesi  takdim etti.