TES’DE EMRE ERDOĞAN DÖNEMİ

TES’DE EMRE ERDOĞAN DÖNEMİ

Türk Eğitim Sen 1 No’lu Şube geçtiğimiz Cumartesi günü 6. Olağan kongresini yaparak yeni başkanını ve yönetimini seçti. Turgay Demirtaş’ın emekliye ayrılmasıyla boşalan koltuğa, 130 delegenin…

Türk Eğitim Sen 1 No’lu Şube geçtiğimiz Cumartesi günü 6. Olağan kongresini yaparak yeni başkanını ve yönetimini seçti. Turgay Demirtaş’ın emekliye ayrılmasıyla boşalan koltuğa, 130 delegenin oy kullandığı kongrede Emre Erdoğan yeni başkan seçildi.  

Türkiye’de eğitim sistemi içerisindeki kararlı ve vakarlı duruşu ile eğitimcilerin gözbebeği olan Türk Eğitim Sen’in Denizli 1 no’lu şubesinin 6. Kongresi geçtiğimiz Cumartesi günü Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezi salonunda Demokrasi şöleni şeklinde geçti. İki başkan adayının yarıştığı, 130 delegenin oy kullandığı 6. Kongrede öğretmen delegelerin oylarının çoğunluğunu alan Emre Erdoğan başkan seçildi. 

Geçtiğimiz Cumartesi günü seçim sabah erken saatlerinde ve ilçe seçim kurulu üyelerinin ve hakim gözetiminde, Ahmet Aykol ve Emre Erdoğan’ın başkan adayı olarak girdikleri yapılan seçimde, emekliye ayrılan eski başkan Turgay Demirtaş’ın veda konuşması, diğer başkan adaylarının konuşmaları ile başladı. Eğitim sisteminin içinde bulunduğu durumun eleştirlidiği ve iyileştirilmesi için yapılması gereken çalışmaların anlatıldığı konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Orta liste halinde gidilen seçimler, siyasilere ders verircesine demokrasi şöleni havasında geçti.

Yeni şube başkanı seçilen Emre Erdoğan ile Ahmet Aykol seçim sonrasında birlik mesajı vererek, kazanan Denizli Türk Eğitim - Sen olmuştur dediler.

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra, kendisine oy veren arkadaşlarına teşekkür eden yeni başkan Emre Erdoğan, “Davamız Türk Eğitim Sen ve değerli eğitimci arkadaşlarımızdır. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da onlar için çalışmalarımızı, mücadelemizi devam ettireceğiz. Arkadaşlarımızın ben ve yönetim kuruluna gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bize oy veren, vermeyen bütün arkadaşlarımızla bütünleşerek mücadelemizi sürdüreceğiz. Eğitim camiamıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Karma liste ile gidilen seçimlerde, Yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu;
Şube Başkanı                        : Emre Erdoğan
Şube Sekreteri                      : Ali Kaygin
Şube Mali Sekreteri              : Ali Çubukçu 
Teskilatlandırma Sekreteri    : İbrahim Taylan Güzel
Eğitim Sosyal İşler Sekreteri : Elif Bayan
Dış İliskiler Basın Sekreteri   : Halil Pekcan
Mevzuat Sekreteri                 : Osman Kılınçaslan