Tescilli Kale Biberi Rekoltesi Artırılacak

 Tescilli Kale Biberi Rekoltesi Artırılacak

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, tescilli Kale Biberi’nin rekoltesini ve aynı zamanda kalitesini yükseltmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Geçtiğimiz ay içerisinde festivalini yaparak tanıtılan, geçtiğimiz yıllarda da tescillenen Kale Biberi konusunda Kale Belediyesi rekolte ve kalite yükseltme çalışmaları yapıyor.

Biberin tanıtımı konusunda yapılan çalışmaların yeterli olmamasına rağmen, yılmadan bu konuda çalışmaları yaptıklarını belirten Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, “Mevsim itibarıyle şu an kuru karabiberlerimiz var. Coğrafi işaretli karabiberlerimiz; Kalenin belli bir bölgesinde yetişen, o bölgenin mikro klima özelliğinden faydalanan kendine has özellik kazanan bir biber çeşidimizdir. Tescillidir. Tadı ile, aroması ile ve lezzeti başta olmak üzere her şeyiyle ön plana çıkmış meşhur bir biberimizdir. Halkımız ve bölgemizde yoğun olarak tüketilmektedir.” Dedi.

KALE’NİN HER EVİNDE MUTLAKA VARDIR

Belediye Başkanı Sağınç, biberin üretimi konusunda ise, “ Biber üretilmekte ama, biraz önce bahsettiğim gibi, kendine has mikrop klima özelliği olan bir bölgede yetiştiği için; aslında kıymetli ve sınırlı bir biber çeşididir. Tabii biz bütün alanlarda ekilmesi için, üretim ve rekoltesinin arttırılması için çalışmalar yapıyoruz. Kale biberimizin tanıtımı için birçok etkinlikler düzenliyoruz. Yıllardır süregelen ve bu sene 26'sını gerçekleştirdiğimiz “Kale biber Festivali” ile Kale biberimizi daha geniş mecralarda tanıtmaya adını duyurmaya çalışıyoruz. Bununla da kalmıyoruz, bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz “Kale Yöresel sanat festivali” ile Kale biberimiz başta olmak üzere ilçemizin kültürel değeri olan bütün ürünlerini,  el emeği göz nuru olan bütün ürünlerini tanıtmak için Kale Belediyesi olarak çalışmalar yapıyoruz” dedi.