Teoman Sancar'dan CUMHURİYET HALK PARTİSİ KURULTAY DELEGELERİ’NE MEKTUP

Teoman Sancar'dan CUMHURİYET HALK PARTİSİ KURULTAY DELEGELERİ’NE MEKTUP

CHP Önceki dönem Millet Vekili Haşim Teoman Sancar DGC'de bir basın toplantısı düzenledi

CHP Önceki dönem Millet Vekili Haşim Teoman Sancar DGC'de bir basın toplantısı düzenledi.

Ben Cumhuriyet Halk Partisinin uzun yıllardır İl İlçe Delegeliği Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Grup Başkan Vekilliği , CHP İl Başkanlığı ve CHP Denizli Milletvekilliği görevlerini onurla ve gururla yerine getirmiş ,daima Vatanın bekçisi ve Vatandaşlarının temsilcisi olmuş Atatürkçü bir kardeşinizim.


 Bu toplantıyı da hafta sonu yapılacak CHP Kurultayı hakkında fikir ve düşüncelerimi Vatandaşlarımla paylaşmak için yapıyorum.
Hepinizin bildiği gibi CHP Denizli Milletvekili iken bundan 3 yıl önce tarafıma yapılan pis bir kumpas şantaj ve tehdit ile CHP’den istifa baskısı ile karşı karşıya kalarak yüreğimin bir parçası gördüğüm Partimden istifa etmek zorunda kaldım. Ama tabi ki hiçbir güç yüreğimden CHP’liliği ve Cumhuriyet sevdasını sökemez. Ben ve ailem, tüm dostlarım yakınlarımın da çok üzüldüğü dakikaların, saatlerin, günlerin geçmediği büyük acılar yaşadım ve o zor dönemde yanımda olan bir çok CHP Milletvekili  arkadaşlarıma,

İl Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız  Başsavcımız, İl Emniyet Müdürümüz ve İl Başkanımız başta olmak üzere tüm Partililerime diğer Siyasi Parti Mensuplarına,tüm Denizlili Hemşerilerime ve Siz değerli Basın mensubu Arkadaşlarıma yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.
Bugün hafta sonu yapılacak Kurultay ile ilgili, birkaç haftadır Değişim rüzgarlarını estirerek gerek CHP içinde gerekse Ülke genelinde büyük bir heyecan yaratan kongrelerde bulamadığımız kalabalıkları Toplantılarında sağlayan Milletvekili ve Grup Bşk. Vekilliği dönemlerinde de Milletin sesi olmuş değerli Arkadaşım Sayın Özgür Özel’e destek verdiğimi ve değerli Kurultay Delegelerimizden destek istediğimi şahsım adına hiçbir görev beklemeden beyan etmek için buradayım.


Son dönemlerde büyük kan kaybeden CHP’de DEĞİŞİM zorunludur ve DEĞİŞİM istemek Sosyal Demokrat bir Partide son derece doğaldır. Bir dönem daha yerimde kalayım diye 14 sene sonra “TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPACAĞIZ “ demek ,”BEN KOLTUĞUMU PARTİ İLKELERİNE BAĞLI GEÇMİŞİ TEMİZ OLAN BİRİNE BIRAKACAĞIM” demek maalesef Delegelere ve Cumhuriyet sevdalılarına yapılan yanlış bir vaatti Aslında TÜZÜKTE YAZANLAR değil TÜZÜĞÜ UYGULAMAYANLAR antidemokratiktir.


Sayın Kılıçdaroğlu 2010 yılından bu yana CHP Genel Başkanlığı yapmış ve tabi ki Partisini İktidara getirmek için büyük çaba harcamıştır. Asla akçeli işlerin içinde yer almadığına da yürekten inanıyorum ama bir türlü Partisini ve tüm inananları İktidara taşıyamamış ve son seçimde büyük hatalara imza atmıştır. Görevi süresince Denizli’miz       hep yanında olmuştur. Ekmelettin İhsanoğlu’nu  CB adayı yapmış Örgüt yanında olmuştur, Mehmet Bekaroğlu’nu cinsiyet kotasından Vekil yapmış Örgüt yanında olmuştur, Denizli Büyükşehir Belediyesini CHP’nin yüzde yüz alacağı belli iken son dakika iyi partiye vermiş ve kaybetmiş örgüt yanında olmuştur ,her Genel Seçimde İlimizden kontenjan adaylar koymuş son seçimde de 39 Milletvekilini başka partilere vermiş örgüt yine yanında olmuştur. Ama artık O vefalı Örgütler Yenilik istemektedir, Değişim istemektedir işte o yüzden Parti Başkanlığını Gençlere devir etme dönemi gelmiştir.

CHP Tüzüğü Türk Siyasi Partiler Tüzükleri içindeki en Demokratik ,en Özgürlükçü , en Eşitlikçi ve en CUMHURİYETÇİ TÜZÜKTÜR. Fakat Sayın Kılıçdaroğlu CHP’ni maalesef 86 maddeden oluşan CHP Tüzüğünü bir gün bile uygulamadığı gibi daima sayısını bilmediğimiz DANIŞMANLARI tarafından yönettirmiştir .Tüzüğün hangi maddesinde vardır danışmanla Parti yönetmek . Mesela Kurultayda PM’ye seçilmemiş kişileri MYK üyesi olamamış kişileri Genel Bşk.Yardımcılığı makamından ayırmamış sadece kapıdaki yazıyı GENEL BAŞKAN BAŞ DANIŞMANI yapmıştır.

Bugün bile CHP’nin İkinci kişisi dediğimiz “ÖRGÜTLERDEN SORUMLU GENEL BŞK.YARDIMCISI” seçilmiş bir PM Üyesi değil seçilmiş bir MYK Üyesi değil kendisinin atadığı hiçbir imza yetkisi olmayan bir danışman oturmakta ve o yönetmektedir. Bu çok açık Tüzük ve Hukuk ihlalidir ve maalesef CHP Genel Merkezi Seçilenlerin değil atanan ve sayısını kendisinin bile hatırlayamadığı içlerinde bir numaralı Atatürk düşmanlarının da olduğu  danışmanların cirit attığı bir yer olmuştur ve çok üzücüdür. 
Gelelim çok talihsiz bulduğum  “BEN KOLTUĞUMU PARTİ İLKELERİNE BAĞLI GEÇMİŞİ TEMİZ BİRİNE DEVREDECEĞİM“  beyanınıza; 
Sayın Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekilliği , CHP Grup Bşk. Vekilliği ve en son CHP GRUP BAŞKANI olarak görevini layikiyla yerine getirmiş ve mücadelesinde hiçbir şeyden hiç kimseden çekinmeden Görevlerini yerine getirmiş birisidir ki Siz de ondan emin olduğunuz için bu Ulvi görevlere atadınız. E şimdi ne oldu da Özgür Özel Sizin “PARTİ İLKELERİNE BAĞLI GEÇMİŞİ TEMİZ BİRİ” tarifinizden çıktı , umarım sadece Adayım dediği için değildir.
Bu Değişim Rüzgarında halkımızın sesini dinleyerek öncülük eden ve Sn.Özel’e imza veren başta Denizli İl Başkanımız olmak üzere Denizli il ve ilçe  Örgütlerimizi tebrik ediyor   Sn. ÖZGÜR ÖZEL’i gönülden destekliyor kendisine Millete ve Memlekete hizmet yolunda yüksek başarılar diliyorum.

Milletime Saygılarımla
H.TEOMAN SANCAR 
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ASKERİ