Tekstil Mühendisliğini Tercih Eden İki Kere Kazanıyor
Üniversite Sınavında Tekstil Mühendisliğini Tercih Eden Öğrencilere “Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi” Kapsamında, Asgari Ücret Tutarında Karşılıksız Burs Desteği Devam Ediyor.
Bu Yıl Burs Desteğinin Yanı Sıra, Gençlere Parlak Bir Geleceğin Kapılarını Aralayan, Öğrencilikten İş Hayatına Geçiş ve Kariyerde İlk Adım İçin Staj Programı da Başlıyor.
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) öncülüğünde, ülkemizdeki Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri, Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri ile Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) iş birliğinde 2019 yılında başlatılan “Tercihim Tekstil Mühendisliği” projesi üçüncü yılında öğrencilere destek olmaya devam ediyor.
Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında sürdürülebilir ve daha katma değerli ihracat için eğitilmiş nitelikli iş gücünün istihdamına destek sağlayan İhracatçı Birlikleri ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan protokolde, Tekstil Mühendisliği’ni tercih edecek öğrencilere karşılıksız burs imkânı ve iş garantisi veriliyor. Nitelikli gençlerin sektöre kazandırılması amacıyla 2 yıldır faaliyetlerini sürdüren burs ve istihdam projesi, “Tekstil Mühendisliği” bölümünün doluluk oranlarını yüzde 42’den yüzde 86’ya yükseltirken bölüm puanlarını da yaklaşık 100 puan arttırdı. Tekstil Mühendisliği tercih edilme sayılarını yüzde 208 artıran proje kapsamında bugün 200’e yakın öğrenciye burs veriliyor.
Tekstil Mühendislerine İstihdam Kapıları Açılıyor
Tercihim Tekstil Mühendisliği projesiyle, yükseköğretimden endüstriye nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla öğrencilere üniversitede okurken staj, mezun olduktan sonra da istihdam garantisi sağlanıyor. Üniversite sınav sonucuna göre sıralamada ilk 20 bine giren öğrencilere net asgari ücret tutarında, 20-50 bin arasındaki öğrencilere asgari ücretin yüzde 70’i, 50-80 bin arasındaki öğrencilere ise asgari ücretin yüzde 50’si kadar burs veriliyor. Gençlerin sektör adına pozitif dönüşümde aktif rol alması için bu yıl proje kapsamında burs programına ek olarak üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde öğrencilere en az bir dönem üretim fabrikalarında uygulamalı eğitim programı yaptırmayı hedefliyor.
Tercihim Tekstil Mühendisliği projesi kapsamında burstan yararlanabilmek için öğrencilerin ilk 5 tercihlerinden birinin “Tekstil Mühendisliği” olması kaydıyla bölüme yerleşmiş olması gerekiyor. Burs başarı kriterleri doğrultusunda öğrencilerin her yıl 4 üzerinden 2,5 (100 üzerinden en az 65) genel not ortalamasına sahip olması bekleniyor. Proje kapsamında herhangi bir sayı sınırı olmaksızın kriterleri sağlayan tüm öğrenciler, üniversitelerin hazırlık bölümleri de dahil olmak üzere lisans eğitimleri boyunca burs almaya hak kazanıyor. Tekstil Mühendisliği bursu çalışması Tekstil ve Hazırgiyim İhracatçı Birlikleri ve Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası iş birliğinde, Ticaret Bakanlığının onayları, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile imzalanan İşbirliği Protokolü çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Burs projesi, Tekstil ve Hazırgiyim İhracatçı Birlikleri ile Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası tarafından finanse ediliyor.
“Tercihim Tekstil Mühendisliği” Projesine destek veren Kurum ve İhracatçı Birlikler:
- T.C. Ticaret Bakanlığı
- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)
- Yükseköğretim Kurulu (YÖK)
- İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB)
- İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB)
- Akdeniz Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB)
- Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB)
- Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB)
- Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB)
- Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ETHİB)
- Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği
- Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB)
- Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB)
- Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS)
0 Yorum