TEKDEN'E DOÇENT TECRÜBESİ

TEKDEN'E DOÇENT TECRÜBESİ

Tekden Hastanesi, son olarak Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’ne Doç.Dr. Mehmet Âşık’ı dâhil etti.

TEKDEN HASTANESİ ENDOKRİNOLOJİ BÖLÜMÜ’NE DOÇENT TECRÜBESİ GELDİ

DOÇ.DR. MEHMET ÂŞIK,TEKDEN  HASTANESİ’NDE HİZMETE BAŞLADI

EGE Bölgesi ve Denizli’de yüzbinlerce vatandaşa verdiği nitelikli sağlık hizmeti ile faaliyetlerine devam eden Özel Denizli Tekden Hastanesi, her yeni günü “değişim” ve  “yenilik” günü olarak kabul ediyor. Hekim kadrosu ve sağlık personeli hususunda seçici bir yaklaşım ile Ege insanına hak ettiği hizmeti vermeyi amaç edinen Tekden Hastanesi, son olarak Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’ne Doç.Dr. Mehmet Âşık’ı dâhil etti.

“DENİZLİ’NİN ENDOKRİNOLOJİ EKSİKLİĞİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

Üniversite hastanelerinde yıllardır  endokrinoloji bilimi üzerine araştırmalar gerçekleştirdiğini belirten Doç.Dr.Mehmet Aşık, çalışmalarına Tekden Hastaneleri bünyesinde devam edeceğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Doç.Dr.Mehmet Aşık, Denizli’nin Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları anlamında hem hekim hem araştırma eksiklikleri olduğunu belirterek “Denizli’deki endokrinoloji eksikliğini akademik tecrübelerimizi de kullanarak gidermeye çalışacağız. Diyabet (şeker hastalığı), paratiroid bezi hastalıkları , tiroid (guatr) bezi hastalıkları, obezite (şişmanlık), beslenme ve diyet, hipofiz bezi hastalıkları kolesterol ve trigliserid (kan yağları) yüksekliği, testis ve hormonları, yumurtalıklar (over) ve hastalıkları, böbrek üstü bezi (adrenal veya sürrenal) hastalıkları, ürik asit yüksekliği, metabolik sendrom, vitaminler (özellikle D vitamini) ve minerallerin metabolizması (özellikle kalsiyum) ve osteoporoz (kemik erimesi) gibi metabolizma hastalıkları endokrinolojinin alanına girmektedir. Ege bölgesi ve özellikle Denizlili vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermenin gayretinde olacağım" diye konuştu.

“Vatandaşın gözünde olduğu gibi hekimler camiasında da tercih edilen bir yönetim anlayışına sahibiz”

Tekden Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Yusuf Polat ise yapılanma dönemlerini tamamladıklarını, süreklilik adına yeni projeler ürettiklerini söyledi. Dr.Polat “ Bir hekim ile yola çıkıyoruz. Ama hayat şartları sizler de takdir edersiniz ki birtakım sebeplerden dolayı yollar ayrılabiliyor. Ama biz bunun endişesini hiçbir zaman yaşamadık. Çünkü bölümlerden ayrılan hekimler daha hastanemiz ile bağını koparmadan bizler nokta atışı yaparak yine alanında uzman hekimleri kadromuza kısa sürede dâhil edebiliyoruz. Nasıl ki vatandaşın gözünde tercih edilen bir hastane konumuna geldiysek hekimler camiasında da tercih edilen bir yönetim anlayışına sahibiz. Bu süreçten sonra tek gayemiz yan dal bölümlerimizle ilgili projelerimizi artırıp insanımızın başka bölgelerde çareler aramasının önünü kesmek” dedi.

ENDOKRİNOLOJİ UZMANI DOÇ.DR. MEHMET AŞIK KİMDİR?

Dr.Mehmet Aşık, Isparta’da doğdu. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 2000 – 2004 yılları arasında Ankara Üniversitesi İç hastalıkları uzmanlığını aldı. 2004 – 2007 senesinde Başkent Üniversitesi Endokrinoloji uzmanlığını bitirdi. 2014 senesinde doçent ünvanı alarak Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı olarak üniversite hastanelerinde görev aldı.