TEKDEN'DEN ENERYA’YA SAĞLIK SEMİNERİ

TEKDEN'DEN ENERYA’YA SAĞLIK SEMİNERİ

EGE Bölgesi’nin yatak kapasitesi ve branşları bakımından büyük ve donanımlı hastanelerinden Özel Denizli Tekden Hastanesi, kurulduğu günden bu yana verdiği nitelikli sağlık hizmetinin yanı sıra…

EGE Bölgesi’nin yatak kapasitesi ve branşları bakımından büyük ve donanımlı hastanelerinden Özel Denizli Tekden Hastanesi, kurulduğu günden bu yana verdiği nitelikli sağlık hizmetinin yanı sıra bilinçlendirme eğitimleri ile toplum sağlığına da katkı sağlıyor.

5 yıldır  “Çare Erken Tanıda” isimli sosyal sorumluluk projesini hayata geçirerek özellikle kanser ve erken teşhisin önemini vurgulayan Tekden Hastanesi, Denizli’de bu konuda birçok sağlık kuruluşuna da öncülük etmektedir. Son olarak Türkiye'nin en yaygın 2. özel doğal gaz dağıtım şirketi olan Enerya ile yaptığı işbirliği çerçevesinde Enerya birim müdürleri ve çalışanları ile bir araya gelen Tekden Hastanesi hekimleri, gündemdeki hastalıklar başta olmak üzere daha birçok hastalığı ve korunma yöntemlerini anlatıyor.

Tekden Hastanesi’nden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Ferhat KALKAN’ın konuşmacı olarak katıldığı sağlık seminerinde kış hastalıklarından korunma yöntemleri konuşuldu.

“HASTALIKLARLA EN İYİ MÜCADELE ŞEKLİ, DAHA HASTA OLMADAN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMAKTIR”

Sıcak yaz günlerinin geride kaldığı bu aylarda Enerya çalışanları ile güzel bir konu seçtiklerini belirten Op.Dr.Ferhat KALKAN, Kış aylarında özellikle yaşlılar ve çocuklarda görülen sağlık sorunlarında belirgin bir artış gözlendiğini söyleyerek “Alınabilecek son derece basit önlemlerle, sağlık problemlerinin önüne geçmek mümkün. Hastalıklarla en iyi mücadele şekli, daha hasta olmadan gerekli tedbirleri almak. Özellikle kış hastalıklarına karşı önlem almak son derece önemli. Peki, kış aylarıyla birlikte ortaya çıkan sağlık sorunlarına karşı ne tür önlemler alabiliriz? Virüsler temas edilen yüzeylerde yaklaşık 8 saat kadar canlı kalabiliyor. El hijyeni başta olmak üzere tüm kişisel temizliğe dikkat edilmesi gerekiyor. Buna göre hasta kişilerin kullandığı eşyaların kullanılmaması, hasta olan kişilerle aynı ortamın uzun süre paylaşılmaması büyük önem taşıyor. Ayrıca düzenli beslenme ve uyku da, vücut direncinin korunmasında en önemli faktörlerdendir. Bunlar uygulandığında takviye ilaç kullanımına dahi gerek kalmayacaktır. Riskli kişiler ise koruyuculuk açısından grip aşısını olabilir” dedi.

“TEKDEN HASTANESİ PERSONELİMİZ VE BİZLERİN SAĞLIK KONUSUNDAKİ DANIŞMAN HASTANESİ GİBİ OLDU”

Tekden Hastanesi ile aylar öncesinden başlattıkları bu anlamlı işbirliğinin asıl amacının insana ve insan sağlığına yapılan en büyük yatırım olduğunu belirten Enerya Denizli Bölge Müdürü Akif Tulukcu,  “Bugüne kadar kanserden korunma yolları, ofis çalışanlarında kas sağlığı, sigara ve zararları gibi birçok önemli sağlık problemini ele aldık. Bu bilinçlendirme seminerleri sayesinde personelimiz uzman hekimlerin fikir görüşlerinden rahatça faydalanabiliyorlar. Bize bu imkânı sundukları için başta Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal IŞIK olmak üzere değerli hekimlerimiz ve tüm Tekden ailesine teşekkür ediyorum” dedi.