TEKDEN'DEN 14 MART TIP BAYRAMI KUTLAMASI

TEKDEN'DEN 14 MART TIP BAYRAMI KUTLAMASI

Denizli ve bölgenin fiziksel ve kadro kapasitesi bakımından en donanımlı hastanelerinden biri olan Özel Denizli Tekden Hastanesi, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla hastanede hizmet veren hekimlerle…

Denizli ve bölgenin fiziksel ve kadro kapasitesi bakımından en donanımlı hastanelerinden biri olan Özel Denizli Tekden Hastanesi, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla hastanede hizmet veren hekimlerle  özel yemekte bir araya geldi.

Artık mesai arkadaşlığından ziyade tam bir aile gibi olduklarını dile getiren Başhekim Uz. Dr. Yusuf Polat ise yaptığı konuşmada tüm hekimlere ‘dostlarım’ diye hitap ederek her birine başarılı çalışmalarından dolayı özel hediyelerini vererek tebrik etti.

Sağlıkta asıl olanın; hasta sağlığı olduğunu vurgulayan Başhekim Uz.Dr.Yusuf POLAT ;son yıllarda sağlık ticari boyutunun ağır basması sonucu yaşanan sıkıntılara değindi. Ticarileşen sağlık hizmetlerinin hekim davranışlarında yol açtığı yozlaşmanın abartılı; bir şekilde kullanılmasının ve nitelikli hekim açığının artmasının sağlıkta bizi bekleyen sorunlar olduğuna vurgu yaptı

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Başhekim Uz.Dr.Yusuf POLAT , insan sağlığının en değerli hazine olduğuna dikkat çekerek, "Sağlık sektöründe çalışmak büyük bir sorumluluk ister. Hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve sağlık çalışanlarımız gece gündüz demeden, çoğu zaman kendi hayatlarından bile ödün vererek, insanları sağlığına kavuşturmak için büyük çaba sarf ediyorlar. İnsanları yaşama döndürme mücadelesi veren sağlık çalışanlarının görev yaparken zaman zaman şiddete maruz kaldıklarını, hatta bu olaylarda hayatlarını bile kaybediyorlar. İnsanların bu kutsal görevi icra eden hekimler ve sağlık personellerine karşı empati kurarak daha duyarlı olması gerekir. 14 Martları büyük heyecanla geçiriyoruz. Her yıl 14 Mart'ta ülkemizde hekimlerin bir araya geldiği Tıp Bayramı adı altında daha çok hekimlerin kutladıkları ve senede bir kez de olsa hekimlerin bir araya gelerek, kendi meslektaşlarıyla bir arada kaldıkları bir bayram. Çok değerli ve kutsal bir mesleğe sahibiz. Kendi adımıza özellikle hekim grubu adına tek kutlayabildiğimiz gün. Bu nedenle bizim için önemli.  İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımızın insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum ” dedi.