TEKDEN HASTANESİ ANNE VE ÇOCUK FESTİVALİNE DAMGA VURDU

TEKDEN HASTANESİ ANNE VE ÇOCUK FESTİVALİNE DAMGA VURDU

Denizli’de bu yıl ilki düzenlenen Anne ve Çocuk Festivali'nin sağlık sponsorluğunu Özel Denizli Tekden Hastanesi üstlendi

DENİZLİ’DE İLK KEZ ANNE VE ÇOCUK FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİ SAĞLIK SPONSORLUĞUNU TEKDEN HASTANESİ ÜSTLENDİ

Anne ve çocuklarının keyifli zaman geçirmesi, eğlenmesi ve ihtiyaçlarına yönelik Denizli’de bu yıl ilki düzenlenen Anne ve Çocuk Festivali'nin sağlık sponsorluğunu EGE Bölgesi’nin sağlık kompleksine sahip bölge hastanesi Özel Denizli Tekden Hastanesi üstlendi.  Tansiyon, şeker ve yağ ölçümü yaparak vatandaşların sağlık kontrollerini takip etmenin yanı sıra çocuklara özel birçok etkinliğe de öncülük eden Tekden Hastanesi, aileleri bu şenlikte de yalnız bırakmadı.

Festival organizasyonunu yapan firma tarafından özel olarak davet edilen Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı Op.Dr.Kemal Tekden ise “Evlat Yetiştirme Sanatı” başlıklı sunumda konuşmacı olarak yer aldı ve ailelerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

“UZMANLAR, ‘13 YAŞINA KADAR TEKNOLOJİK ALET VERMEYİN’ DİYOR”

Op. Dr. Tekden, konuşmasında ailelere çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiğini anlattı. “Evlatlarımız bizim en büyük hazinemiz. Evlatlarımızı yetiştirirken edindiğimiz tecrübeleri paylaşacağız.  Her konuya özen gösteriyoruz, çocuklarımızda da bu önemi göstermeliyiz. Yoksa geleceğimize sıkıntı oluşturur. Öyle bir eğitim vermeliyiz ki ileride topluma faydalı olsunlar. Hayatın anlamını bilmeyen bir insan sıkıntılı bir hayat yaşar. Strese başka sıkıntılara maruz kalır. Çocukların her istediği verildiği için narsist olabiliyorlar. Teknoloji çağında çocuklar küçük yaşlarda elektronik aletlere bağımlı oluyorlar. Çocukları sınırlamak gerekiyor. Yaşa göre hareket etmemiz gerekiyor. Uzmanlar, ‘13 yaşına kadar teknolojik alet vermeyin’ diyorlar. Böyle olmazsa ileride ciddi sıkıntılar oluyor. Biz onları korudukça, ayaklarına diken batmadıkça ızdırap nedir? bilmiyorlar. Böyle olunca da başkalarının sıkıntılarını anlamıyorlar. Gelecekte sadece kendilerini düşünen insanlar olduklarında ciddi sıkıntı çekerler. Gayet beklenilen bir şey bu. Sevilmeyen çocuk psikolojik problemlerle uğraşacaktır. Bunun sonucu intihara kadar gidebilir. Allah bütün çocukların üzerinden kötülükleri ırak etsin. Ailelerimiz uzmanları dinlesinler” diye konuştu.

Sunumdan hemen sonra Tekden Hastanesi standında binlerce çocuğa palyaço eşliğinde balon dağıtımı yapıldı. Fuarın son günü ise; çocukların çok sevmediği ama faydası saymakla bitmeyecek brokoliyi yemeye özendirmek için Tekden Hastanesi tarafından 6-13 yaş arası çocuklara yönelik “En Hızlı Brokoli Yeme Yarışması” düzenlendi.  Brokoli tabağını en hızlı bitiren çocuğa ise Tekden Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü’nden muayene hediye edildi. EGS Park Fuar alanında Denizli’nin önde gelen kurumlarının da yer aldığı festival, ailelerden tam not aldı.

Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal IŞIK, fuarla ilgili yaptığı açıklamada; “ Denizlimiz ve vatandaşlarımızın yararına olacak her proje bizim de projemizdir. Tekden Sağlık Grubu olarak bugüne kadar insanımızın sağlığına yarar sağlayacak sayısız projelerde imzamız vardır. Anne ve Çoçuk Festivali de konsept olarak ilimizde ilk kez gerçekleşti. Festivalin ilimizde hem ilk kez gerçekleşiyor olması hem de ilimizin çocukları ile böylesine güzel bir atmosferde buluşmak bizleri inanılmaz heyecanlandırdı. Tekden Sağlık Grubu olarak, aynı amacı taşıdığımız kurum ve kuruluşlarla bu tarz işbirliklerimiz kesintisiz devam edecektir. Çünkü vatandaşlarımız bizi görmekten son derece memnun” diye ekledi.