TEİAŞ verileri Basmacı’yı haklı çıkardı

TEİAŞ verileri Basmacı’yı haklı çıkardı

TEİAŞ’ın verilerini değerlendiren CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’nın Eylül ayında yaptığı ve “saatlerin ileri alınmayacak olması” kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dair…

TEİAŞ’ın verilerini değerlendiren CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’nın Eylül ayında yaptığı ve “saatlerin ileri alınmayacak olması” kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dair çıkışı haklılığını ortaya koydu.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Melike Basmacı, yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirilmesiyle tasarrufun sağlanamayacağına, vatandaşların ödediği elektrik faturalarının daha çok artacağına işaret ettiği basın açıklamasının üzerinden çok geçmeden rakamlar Basmacı’nın haklılığını ortaya koydu.

O dönem yaptığı basın açıklamasında, batı illerinde yeni uygulamanın faturaları kabartacağını da belirten CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı; “Yaz ve kış saati için belirlenecek noktanın tespitinde yüzölçümü dağılımıyla birlikte bölgesel olarak enerji tüketim miktarları da dikkate alınmalı. Hem ülkemizin boşa enerji tüketiminin önüne geçmek, cari açık üzerinde olumsuz etkiye sahip olan enerji yükünü artırmamak, hem de yurttaşların cebini yakan elektrik faturalarının kabarmasını önlemek için yapılan yanlıştan geri dönülmeli, yaz-kış saati uygulaması devam ettirilmeli, saat dilimleri de en uygun noktayı belirleyerek yeniden düzenlenmelidir. TEİAŞ a göre geçen yıl Kasım ayına göre %7 elektrik kullanımında artış var” Bu rakamlar haklılığımızı bir kez daha ortaya koymaktadır” dedi.

SON 5 YILIN REKORU KIRILDI

TEİAŞ’ın Kasım ayı elektrik tüketim verilerini değerlendiren Basmacı, verilerin, hükümetin enerji tasarrufu iddiasının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Rakamların tüketimin arttığına işaret ettiğini savunan Basmacı, TEİAŞ’ın verilerine göre Kasım ayında elektrik tüketimi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.5 düzeyinde rekor artış gösterdi” dedi. Son 5 yılın Kasım ayı tüketimleri incelendiğinde elektrik tüketiminin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.5 düzeyinde rekor artış gösterdiğini kaydeden Basmacı, 22.7 milyar kilovat saat ile en yüksek düzeye ulaştığını anlattı.

VERİLER NE DİYOR

Kasım ayında elektrik tüketimi, 2015 yılında 21.3 milyar, 2014 yılında 21 milyar, 2013 yılında 20 milyar, 2012 yılında ise 20.3 milyar kilovat saat düzeyinde bulunuyordu. Kasım 2016 ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.5 artış gösteren tüketim gösterdi.